Workshop pre deti: Plávajúce príbehy - maľovanie na vodnú hladinu

Podujatie Trnava

 Workshop pre deti: Plávajúce príbehy - maľovanie na vodnú hladinu
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Podujatia pre deti, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
vstupenky.maxiticket.sk/
Ďalšie podujatia v meste Trnava

Tentokrát si na workshope v Malom Berlíne priblížime autorskú výtvarnú techniku odtlačku riasového pigmentu z vodnej hladiny, ktorú sprostredkuje výtvarníčka Lucia Večerná.

Táto technika vychádza z historickej japonskej techniky Suminagashi „plávajúci atrament“ pri ktorom sa s farbou pracuje priamo na hladine vody, kde sa vytvárajú rôzne abstraktné, pri väčšej praxi konkrétne tvary, ktoré sa následne z vodnej hladiny odtláčajú priamo na papier. My na workshope budeme používať prírodné pigmenty, a to priamo z rias. Táto technika je výnimočná tým, že rovnaký obrázok je jedinečný a nedá sa zopakovať.

Workshop je ideálny pre deti vo veku od 8 rokov. Kapacita podujatia je 15 deti.

Lucia Večerná / vizuálna umelkyňa vo svojej tvorbe narába prevažne s prírodným materiálom, jeho prirodzenou procesualitou a degradáciou. Jej sklon k putovaniu a fascinácia rozdielnosťou prostredí, prirodzene vyústili do dlhodobého záujmu o vodu a jej transformačný proces v krajine. Dlhodobejšie skúma prostredie Dunajských luhov a reflektuje momentálnu dočasnosť území a vzťah človeka voči prostrediu. Lucia ukončila bakalárske štúdium v Ateliéri priestorových komunikácií (VŠVU) a momentálne je študentkou Ateliéru voľnej a farebnej grafiky na VŠVU. Je súčasťou performatívneho kolektívu Aunaki. Venuje sa tiež neformálnemu vzdelávaniu v rámci SNG a tvorbe grafického dizajnu.

Podujatie z verejných zdrojov podporili: Fond na podporu umenia, Mesto Trnava a Trnavský samosprávny kraj. Za podporu ďakujeme aj mediálnym partnerom: trnava-live.sk, trnavskyhlas.sk, Trnavsko a Trnavské
rádio.

Dĺžka trvania: 1 hodina 30 minút

Vstupenky:

  • 5 €
Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia
Rodinné podujatie Za ruku
Overené podujatieRodinné podujatie Za ruku
Mestský amfiteáter, Trnava
HORÚCI JUH
Overené podujatieHORÚCI JUH
Kino Hviezda, Trnava
Berlin Manson + hostia
Overené podujatieBerlin Manson + hostia
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava