ZÁLA - FESTIVAl MALÝCH DIVADIEL

Podujatie Banská Bystrica

ZÁLA - FESTIVAl MALÝCH DIVADIEL

Festival malých divadiel ZÁLA – spolu je nám dobre
Program:
sobota 11.06.2016
10.30 hod. Otvorenie festivalu 
10.35 hod. Divadlo Žihadlo: Kohútik a sliepočka 
Známy príbeh o chamtivom a lakomom kohútikovi, ktorému obetavá a dobrosrdečná sliepočka, spolu s deťmi - divákmi, život zachráni. Rozprávka plná pesničiek, humoru a dobrej nálady, ...hoci ide o život....
14.30 hod. SHŠ Budzogáň: Budzogáň z vreca von 
Rozprávka z vlastnej produkcie SHŠ Budzogáň s využitím dobových kostýmov a netradične prezentovaných klasických rozprávkových motívov (obrúsok prestri sa, baranček zatras sa,...). Rozprávka je humorne ladená plná šermiarskych choreografií. (veková hranica +5)
15.30 hod. Divadlo Žihadlo: Klaun Pepele 
Rozprávková klauniáda pre všetky deti, plná pesničiek, hier a dobrej nálady...
16.30 hod. Divadlo Harry Teater: Havo Slavo
Príbeh s pesničkami o psíkovi Slavkovi, ktorého najviac trápi, že mu každý hovorí, aký je malý. Slavko sa preto rozhodne vydať do sveta a na svojej ceste zažije „veľké“ dobrodružstvá.
19.00 hod. Actores: Dni v daždi 
Broadwayský kriminálny hit inšpirovaný skutočnou udalosťou. Hra získala prestížnu americkú cenu Josepha Jeffersona za najlepšiu hru a herecké výkony. 

nedeľa 12.06.2016
10.30 hod. Divadlo Harry Teater: Medené mesto 
Veselé putovanie históriou Banskej Bystrice. Interaktívna inscenácia pre deti, ale aj dospelých. Hravou divadelno - vizuálnou formou približuje najvýznamnejšie a najdôležitejšie udalosti a osobnosti z histórie Banskej Bystrice. Vhodné ako súčasť regionálnej výchovy. 
Inscenácia vznikla s finančnou podporou MESTA BANSKÁ BYSTRICA
14.00 hod. Teatro Nelline: Princ Bajaja
Rozprávka o Rytierovi Bajajovi, je určená všetkým divákom, ktorí stále veria, že byť statočným, hrdinským a čestným sa oplatí. V predstavení o Rytierovi Bajajovi sa diváci stanú hercami, ktorí spolu s rozprávačkou zahrajú príbeh a zachránia princeznú. 
15.30 hod. Divadlo v kufri: Janko Hraško 
Netradičné spracovanie slovenskej ľudovej rozprávky o tom, ako sa stáva z malého človeka veľký na základe svojich skutkov. Klauniáda - zábavná časť predstavenia s klaunom Tinom, s jeho bábkami, kúzlami a s vtipnými scénkami.
17.00 hod. Divadlo pod Balkónom: Gramofón 
Vydajte sa s dvomi škriatkami, ktoré žijú v zázračnom Časostroji – Gramofónostroji, na cestu svetom a zažijete tajomné dobrodružstvá. Dozviete sa, kde vyrástla prvá paradajka, na čo si musí dávať pozor muška, prečo je uhorka zelená a veľa ďalších fantastických vecí. Budete si môcť zaspievať a zatancovať, pretože predstavenie je plné hudby a krásnych pesničiek. 
18.30 hod. Divadlo Havran: Žobráci 
Ján Bludovič, neskôr prezývaný Leb, je žobrák, ktorý putuje svetom a hľadá svojho brata Alfonza. Popritom rozpráva ľuďom svoje veselé i smutné príbehy, ktoré môžu a nemusia byť pravdivé. Žobranie je v názve, ale v inscenácii je nakoniec nepodstatné... Predstavenie nie je vhodné pre mládež do 12 rokov.

Fotografie
Podobné podujatia