ZNOVUPOZNANIE

Podujatie Nitra

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Remeslá, Výstavy a veľtrhy
Ďalšie podujatia v meste Nitra
Podrobnejšie informácie: www.sdn.sk

Znovupoznanie

Nikoleta Gazdová, Michael Luzsicza


Otvorenie výstavy: 30.01.2020 | štvrtok | o 17.00 hod.

Kurátorka výstavy: PhDr. Marta Hučková Kocianová

Hudobná produkcia: Dávid Lőrincz

Trvanie výstavy: 30.01.2020 - 31.03.2020

Otváracie hodiny: PO-PIA, 09 - 19 hod.

Vstup voľný


Galéria Foyer - Staré Divadlo Karola Spišáka v Nitre

Ulica 7. pešieho pluku, 949 01 Nitra

www.sdn.sk


Výstava súčasnej tvorby dvoch mladých autorov pochádzajúcich z okolia Nitry, rozvíjajúcich sa v dvoch paralelných rovinách navzájom komunikujúcich medzi sebou. Autori pracujú s intímnou tematikou, detstva, spomienok, mužskej a ženskej telesnosti a rodinných vzťahov. Cieľom výstavy je vizuálne komunikovanie s divákom pomocou inštalácie závesných obrazov, objektov a digitálnych koláží vo výstavnom priestore. Zámerom projektu je kultivovať a inšpirovať odbornú a laickú verejnosť a podporiť tým umeleckú komunitu v Nitrianskom kraji.

Tvorba Nikolety Gazdovej je prevažne založená na intímnych témach, v ktorých autorka rozoberá rodinné vzťahy, telesnosť a jej identitu. Vo svojej súčasnej tvorbe porovnáva tri rozdielne ženské generácie. Využíva nato médiá fotografií, digitálnej koláže, voskových odliatkov a apropriovaných ready-madeov alebo strihov z retro časopisov. Hravými metaforami odkazuje na svoje detské časy a dôležitosť udržiavania vzťahov v rodine.

Michael Luzsicza pracuje s naratívnou figurálnou maľbou a rozvíja ju do dvoch paralelných línií závesných obrazov. Vo svojej tvorbe je inšpirovaný svojím detstvom a s miestom v ktorom žije v súčasnosti a jeho vnútorným prežívaním. Konfrontuje sa s bezstarostným detským svetom, odhaľuje prchavé detské zložky v dospelosti a uvedomuje si plynutie času.

Výstavný projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Sponzor Velkeer Winery

Meno organizátora: Michael Luzsicza, Nikoleta Gazdová
Fotografie
Podobné podujatia