1914/1915 SPOMIENKOVÝ KONCERT

Podujatie Nižná Polianka

1914/1915 SPOMIENKOVÝ KONCERT
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Koncerty, Kultúra
Web organizátora:
www.kvh-beskydy.sk
Ďalšie podujatia v meste Nižná Polianka
Podrobnejšie informácie: https://www.facebook.com/events/1590849831411691

Podujatie má za cieľ priniesť divákom informácie o udalostiach prvej svetovej vojny a to formou prepojenia faktografie, príbehov, umenia a hudby. Podujatie sa uskutoční 22. - 23. apríla 2023 v obci Nižná Polianka (okr. Bardejov).

Hlavný program - koncert, sa uskutoční 23. apríla 2023 (nedeľa) v čase od 14:00 do 19:00. Vojenské pochodové piesne zahrá dobová vojenská hudba v uniformách rakúsko-uhorskej armády. Ľudová hudba zahrá a zaspieva ľudové regrútske a vojenské piesne z regiónov východného Slovenska. Predstaví sa tiež flašinet. Vyvrcholení programu bude koncert sláčikového orchestra s repertoárom melódii z prelomu 19. a 20. storočia a tiež piesni, ktoré sú spojené s vojenskou históriou. Súčasťou koncertu bude aj prezentácia dobového výstroja a výzbroje vojakov. 

Pripravený je bohatý sprievodný program. Ten začína už sobotu 22. apríla 2023. Symbolickým začiatkom bude pietny akt na vojnovom cintoríne. Nasledovať bude turistický pochod priamo na bojisko k pamätníku na vrchu Kaštielik. Tam zaznie jedinečný koncert sláčikového kvarteta, len niekoľko metrov od niekdajších zákopových línií. Sobotu večer predstavíme aj umelecké diela venované téme prvej svetovej vojny. Tie v Nižne Polianke vytvorili umelci počas dvoch ročníkov umeleckého plenera. Diváci ich budú môcť vidieť aj počas nedeľňajšieho koncertu.

www.kvh-beskydy.sk

Meno organizátora: Obec Nižná Polianka, Klub vojenskej histórie Beskydy
Fotografie
Podobné podujatia