77. Hudobné leto Trenčianske Teplice. CARMINA BURANA - Najslávnejšie hudobne dielo Carla Orffa v podaní Speváckeho zboru mesta Bratislavy.

Podujatie Trenčianske Teplice

Carmina Burana je súborom zhudobnených stredovekých rukopisov s milostnou, náboženskou, satirickou a pijanskou tematikou. Medzi najznámejšie patrí mimoriadne emotívna a dramatická hudba úvodnej časti O, Fortuna (Šťastie), ktorú môžete poznať z reklám, filmov či počítačových hier. Súčasťou diela sú harmónie s ťažkými rytmickými úsekmi, ktoré dávajú hudbe originálny vnútorný charakter. Carmina Burana v Kursalone odznie v podaní Speváckeho zboru mesta Bratislava, ktorý je jedným z najvýznamnejších hudobných telies svojho druhu na Slovensku.

Spevácky zbor mesta Bratislavy vďaka umeleckému vedeniu dirigenta Adriana Kokoša exceluje v interpretácii aj tých najnáročnejších svetových diel. Schopnosti zboru sú ocenené nielen doma, ale aj v zahraničí, kde je zbor častým hosťom. Spevácky zbor mesta Bratislava bude tento rok otvárať 77. ročník Hudobného leta.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky. Koncert je súčasťou festivalu 77. Hudobné leto Trenčianske Teplice.

 
Meno organizátora: Cultura, o.z.
Fotografie
Podobné podujatia
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie