Anna Franková

Podujatie Nitra

Anna Franková

Inscenácia Anna Franková získala 3 nominácie na cenu Dosky 2017 - Lucia Korená za najlepší ženský herecký výkon, Šimon Spišák za réžiu a Anna Franková za najlepšiu inscenáciu.

Vznik inscenácie Anna Franková z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, predstavenie je realizované s finančnou podporou Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.


Anna Franková
Dramatizácia: Šimon Spišák a Veronika Gabčíková
Dramaturgia: Veronika Gabčíková
Scéna, kostýmy a bábky: Karel Czech;
Réžia: Šimon Spišák
Hrajú: Lucia Korená a Ivan Martinka
Anna: Pre ľudí, ako som ja, je veľmi zvláštny pocit písať si denník. Nielen preto, že som si ho ešte nikdy nepísala, ale tiež si myslím, že sa neskôr nikto, ani ja, ani nikto iný, nebude zaujímať o výlevy trinásťročnej školáčky. Ale na tom nezáleží, chce sa mi písať a hlavne chcem byť úplne otvorená a úprimná. Papier je trpezlivejší ako ľudia. A pretože nechcem dať tento „kartónový“ zošit nikomu čítať, iba ak by som niekedy v živote našla priateľa alebo priateľku, nemusí to nikoho trápiť. A teraz som došla k tomu, prečo som si začala písať denník: nemám žiadnu priateľku.
Svetoznámy príbeh o dospievaní a holokauste, ktorý napísalo a zaznamenalo trinásťročné dievča – Anna Franková.
Anna Franková si svoj denník začala písať v deň svojich trinástich narodenín a písala ho celé dva roky, ktoré strávila v úkryte spolu s ďalšími siedmymi spolubývajúcimi. Denník Anny Frankovej veľmi presne a jednoducho odhaľuje pocity, strasti, slasti i bolesti dospievania a bez pátosu vykresľuje tragédiu vojny, tragédiu človeka zbaveného primárnej dôstojnosti a človeka v úplnej spoločenskej izolácii. Prirodzená intímna výpoveď trinásťročného dievčaťa by sa mala stať účinnou zbraňou proti narastajúcej xenofóbii, nenávisti, neznášanlivosti a rasizmu. Inscenácia bude pracovať so subjektívnou iluzívnou realitou spovede a antiiluzívnou javiskovou skladbou situácií, ktorých je Anna priamou aktérkou.

Miesto konania podujatia: Nové divadlo, Dolnočermánska ulica, Dom Matice slovenskej, Nitra
Vstupenky: http://www.inviton.sk/
Dátum začiatku podujatia: 21. Októbra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 21. Októbra 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.2965N 18.0681E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Anna Franková

Meno organizátora: Nové divadlo
Fotografie
Podobné podujatia
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Spoločenský dom, Topoľčany
Ako som vstúpil do seba
Overené podujatieAko som vstúpil do seba
Areál Levického hradu a hradného parku, Levice
Účet
Overené podujatieÚčet
MSKŠ, Zlaté Moravce
OTEC
Overené podujatieOTEC
Kultúrny dom, Nové Zámky
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Dom kultúry, Šaľa