Bartolomejský deň 2023

Podujatie Fričovce

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Dni mesta a obce, Podujatia pre deti, Slávnosti
Web podujatia:
www.obecfricovce.sk
Web organizátora:
www.obecfricovce.sk
Ďalšie podujatia v meste Fričovce
Pozývame Vás na oslavu prvej písomnej zmienky o obci Fričovce spojenú s odpustovou slávnosťou a oslavou Fričovčanov, ktorá nesie názov Bartolomejský deň 2023. Teší sa na Vás množstvo dobrých ľudí a aktívnych účinkujúcich, ktorí zabezpečia príjemnú historickej atmosfére renesančného kaštieľa. Tohto roku vo Fričovciach vystúpia Tomáš Bezdeda s kapelou, ľudový rozprávač Jožko Jožka, Paci - Pac, folklórny súbor Rozmarija, Keľemešské furmani a naše talenty Karin Juščáková a Peter Lazorík. Večer bude hrať do tanca Dj. Marcus a Dj. Daff.
 Históriu našej obce, ako aj niektorých ďalších obcí, Vám výnimočne sprostredkujú potomkovia rodov, ktorí je spolutvorili. Rod Ghillányi, rod Berthoty (potomok staviteľa hradu), Semsey, Péchy, Aba a ďalší. V rámci svojho maďarského stanu obyvateľov obce pohostia chutným jedlom. Už tradične nebude chýbať tombola a atrakcie či animačné programy pre deti.

Vstup už tradične zdarma. Program je zverejnený na plagáte.
Za podporu vo forme dotácie na uvedené podujatie ďakujeme poslancom PSK. Spoluorganizátorom podujatia je MAS Partnerstvo Bachureň.
Meno organizátora: Obec Fričovce
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatieMajáles Sabinov 2024
Park na Námestí Slobody, Sabinov
Tatranský majáles 2024
Tatranský majáles 2024
Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
Maša a Medveď
Overené podujatieMaša a Medveď
Dom kultúry, Vranov nad Topľou
DEŇ DETÍ 2024
Overené podujatieDEŇ DETÍ 2024
Záhrada Umenia, Prešov