Bratislavské mestské dni 2024

Podujatie Bratislava

Bratislavské mestské dni 2024

OTVÁRAME BRATISLAVU

Bratislavské mestské dni sú opäť tu! Tretí aprílový víkend, 20. – 21. 4., ožijú ulice hlavného mesta obľúbeným festivalom, ktorý patrí k vyhľadávaným udalostiam v kalendári mesta už od roku 2003.

Víkend plný zážitkov otvorí symbolické odpečatenie brán. Aj tento rok sme sa spojili – mesto, jeho organizácie, inštitúcie, podniky a mestské časti, aby sme vytvorili nezabudnuteľný víkendový program v rôznych častiach a lokalitách.
Navštívte bežne neprístupné miesta, spoznávajte mesto a jeho históriu, rozpohybujte svoje telo, tvorte a zabávajte sa. Tohtoročnou novinkou bude VÍKEND OTVORENÝCH BUDOV, ktorý ponúka bezplatné i spoplatnené prehliadky. Viac podrobností sa dozviete už čoskoro. Tradícia, prečo sa na deň svätého Juraja mesto otvára svojim obyvateľom*kám i návštevníkom*čkam, sa viaže na históriu Bratislavy. Podľa mestských privilégií si už od 13. storočia mešťania Prešporka 24. apríla mohli slobodne voliť richtára a svojich zástupcov. Ojedinelá mestská výsada vo vtedajšej Európe sa spájala s oslavami a neformálnymi stretnutiami zástupcov radnice s obyvateľmi*kami kráľovského mesta. Bratislavské mestské dni spájame aj s oslavami Dňa zeme. Súčasťou programu bude viacero environmentálnych aktivít, ktoré upozorňujú na vplyv ničenia životného prostredia a rozvíjajú tému ekologicky zodpovedného správania.

Užite si víkend plný mestských zážitkov pre malých i veľkých!
víkend otvorených budov dni otvorených dverí v Primaciálnom paláci a v ďalších inštitúciách otvorenie mestských brán Dobrý trh na Panenskej pestrá ponuka komentovaných prehliadok a výstav vystúpenia detí z bratislavských ZUŠ-iek energické koncerty – Orchester Jeana Valjeana a Tata Boys pouličné šou komunitné aktivity bazár starožitností EKO workshopy a kreatívne dielničky prehliadky mesta so sprievodcami a cabriobusom dopravné ihrisko 🏋️‍♀️‍frisbee, cyklistika, skateboarding, parkour, atletika a Cvičko spoločenské hry a šachová akadémia riečne plavby zvieratká a otvorenie nového Gazdovského dvora v ZOO smetiarske auto, kĺbový autobus a historické vozidlá divadelné predstavenia pre deti aj dospelých komunitný stôl a lákavá gastro ponuka pitná voda z cisterien


Fotografie
Podobné podujatia