CESTOU NECESTOU

Podujatie Púchov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Prednášky, besedy, kurzy, Turistika
Ďalšie podujatia v meste Púchov

PROGRAM:

15:30 Milan Bardún – Putovanie naprieč Marokom
Počas môjho 10-dňového putovania naprieč Marokom v horúcom auguste som sa prestal báť moslimského náboženstva, spoznal púštnu páľavu a okúpal sa vo vodopáde. Maroko je nádherná krajina, ktorú treba navštíviť pred tým, než ju úplne pohltí túžba za peniazmi a turisti, kvôli ktorým sa identita tejto krajiny prudko mení. Dnes je to exotika, ktorú máme na dosah, no jej mentalitu dlho chápať nebudeme.

16:15 Peter “Hogy” Hoferek – Okolo sveta s palcom hore
Dlhodobé cestovanie s nízkymi nákladmi sa stalo životným štýlom bývalého programátora Hogyho. Počas svojej 14-mesačnej cesty prestopoval 80 000 km (dvojnásobok obvodu zeme) v 25 krajinách na 3 kontinentoch.

17:45 prestávka

18:00 Michal Knitl – 600 km peši v Nepále- Kančendžonga a Dolpo
V Nepále sa vyhýbam kontrolám a robím 18 dňový okruh okolo Kančendžongy, tretej najvyššej hory sveta. Rok cestovania oslavujem priamo pod jej južnou stenou, v stane za hustého sneženia. V Káthmandu stretávam Gábora a Eszter, s ktorými sa vydávam na ešte dlhšiu túru. Ideme v opačnom smere ako sme chceli. V celom Nepále sú štrajky. Z Pokhary kráčame cez Dhorpatan, Dolpo, jazero Phoksundo, sedlo Kagmara La až do Jumly, z ktorej sa vraciam do Káthmandu cestou, ktorou ani domáci radi nechodia. Desaťdňová meditácia vippasana mi končí aj s vízami. Hranicu prekračujem o deň neskôr a pokračujem priamo do Bangladéša.

19:00 Juraj Lukáš – Rumunsko – karpatskou záhradou na dvoch kolesách
Spolu s priateľko Dašou sme si stanovili neľahký cieľ – na bicykli prejsť naprieč štyrmi rumunskými pohoriami – Maramureš, Rodna, Bucegi a Apuseni. To znamená približne 250 km a 10 000 výškových metrov počas 10 dní. Aby samotná cesta bola ešte dobrodružnejšou, do Rumunska sme sa vybrali 20 ročnej Škode Felícia!

19:45 prestávka

20:00 Janka Hromníková – Ak chceš pobaviť Boha, povedz mu o svojich plánoch na Islande
Bol to nas treti trip na Island. Mysleli sme, ze krajinu uz pozname a nic nas nemoze prekvapit. Presne sme vedeli, co chceme nasim priatelom ukazat a co chceme vidiet z veci, ktore sme este nevideli. Itinerar bol hotovy takmer pol roka pred cestou, vsetci sme to x krat prebrali a tesili sme sa na dobrodruzstvo. No a potom sme prileteli a od prveho momentu bolo vsetko uplne inak (kedze tento rok mali brutalnu zimu a este na konci maja im nasypalo kopu snehu).

Meno organizátora: zupny dom
Fotografie
Podobné podujatia
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne
Bošany Summer Fest 2024
Overené podujatieBošany Summer Fest 2024
Futbalový štadión OFK, Bošany