Cestovateľský festival Cestou necestou v Nových Zámkoch

Podujatie Nové Zámky

Cestovateľský festival Cestou necestou v Nových Zámkoch

Neuveriteľné zábery Nového Zélandu aj z vtáčej perspektívy, za šamanmi sa vydáme až do Nepálu, ale aj príbeh Mili a jej sólo cestovanie tisícky kilometrov cez Strednú Ameriku.

18:00 Milada Konečná - Sama naprieč Strednou Amerikou
Mili začala svoje dobrodružstvá v Strednej Amerike Panamou. Odtiaľ sa presunula bádať krásy zelenej Kostariky, kde chvíľku pracovala ako dobrovoľníčka. Boardovanie sopky v Nikarague, kde sa nechtiac sa zaplietla do sporu s lokálnou políciou. Za pomoci miestneho rybára sa dostala z Hondurasu až do Salvadoru, kde stopovala s miestnymi. V Guatemale pozorovala vybuchujúcu sopku Volcán de Fuego a kvôli incidentu v pralese skončila v nemocnici. No a v Mexiku si už dopriala vytúžený relax pri Karibskom mori. Mili vám vyrozpráva ako sama zdolala nástrahy Strednej Ameriky a prežila nezabudnuteľné zážitky. A to všetko aj vďaka couchsurfingu a pomoci miestnych ľudí.

19:15 - 19:30 prestávka

19:30 Matej Cerulík - Nepálskymi horami za šamanskou kultúrou
Mladý cestovateľ a profesionálny fotograf, ktorý sa minulý rok vybral na cestu zo Slovenska až do Nepálu, kde svoju cestu zakončil zaujímavým výletom do hôr hľadať šamanov.
V skratke: "V Káthmandu som sa na odporúčanie spojil s lokálnym mladíkom, ktorý mi bol sprievodca, prekladateľ a vybrali sme sa na blind do nepoškvrnených zákutí Nepálu (podľa slov domácich som bol prvý biely, ktorého v týchto končinách videli). Po niekoľkých dňoch trekovania a rozprávania sa s domácimi sme mali šťastie. Našli sme šamana, s ktorým sme strávili 3 dni a tri noci plné rituálov."

20:30 - 20:40 prestávka

20:40 Tomáš Gríger - Za krásami Nového Zélandu
Tomáš nás prevedie naprieč celým Novým Zélandom a ukáže nám niektoré z najkrajších miest tejto očarujúcej ostrovnej krajiny. Jeho letecké zábery nás vynesú do výšok a jeho časozbery nás prenesú magickými dňami a nocami v priebehu pár chvíľ. Na túto dych berúcu prednášku, od jedného z našich historicky najlepších prezentujúcich, si nenoste žiadne problémy a starosti všedných dní. Nebudete ich potrebovať.

---------------------------------------------------------------------------------------
Vstupné:
- 6 € predpredaj
- 7 € na mieste
- 5 € na mieste po 20:30

LÍSTKY: https://tinyurl.com/rl76npy


Začiatok podujatia: 9. 3. 2020 18:00:00
Koniec podujatia: 9. 3. 2020 21:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia
ŠPUKFEST 2024
Overené podujatieŠPUKFEST 2024
Amfiteáter Nitra, Nitra
Majáles 2024
Overené podujatieMajáles 2024
Pešia zóna, Štúrovo