DRAHOSLAV BANGO & ROMAN PATKOLÓ

Podujatie Bratislava

DRAHOSLAV BANGO & ROMAN PATKOLÓ
Pridať do môjho kalendára
Koncerty
Web organizátora:
vstupenky.maxiticket.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: 0948487573

Drahoslav Bango je absolventom konzervatória v Bratislave u prof. Tatiany Hurovej Lenkovej a Janáčkovej akadémie múzických umení v Brne u prof. Jiraského a doc. Slávikovej. Popri štúdií sa zúčastnil a získal niekoľko ocenení na významných medzinárodných súťažiach ako je Liszt Ferenc international piano competition Budapešť, kde získal v professional category 2. miesto, Mezinárodní Novákova klavírní soutěž – 1. miesto, Danubia Talents vo Viedni a veľa ďalších. Koncertne mal možnosť sa prezentovať v Izraeli, Srbsku, Rumunsku, Maďarsku a ďalších krajinách. Venuje sa vážnej hudbe, ale taktiež jazzu a rôznym folklórom. Momentálne pôsobí ako pedagóg na Bratislavskom Konzervatóriu. 

Roman Patkoló sa narodil v Žiline, kde aj študoval na konzervatóriu u prof. J. Krigovského. O dva roky neskôr pokračoval v štúdiu na Hochschule für Musik und Theater München u prof. K. Trumpfa. Počas svojho štúdia bol štipendistom nadácie A. S. Mutter,. Ako 24 ročný získal titul Profesora a začal vyučovať na spomínanej hudobnej univerzite v Mníchove. Od roku 2009 vyučuje na Hochschule für Musik vo švajčiarskom Bazileji a občas pôsobí ako lektor majstrovských kurzov v Európe a Ázii. Je držiteľom viac ako 20. medzinárodnych cien a ocenení, ako napr. 1.miesta na medzinárodnych súťažiach v Nemecku a USA: Europäischer Kulturförderpreis (odovzdávaná pod záštitou prezidenta Nemeckej spolkovej republiky v Berlíne), Európska cena kvarteta- Luzern,  Medzinárodná cena mesta Toronto”Glenn Gould Protege Prize”, (po odporučení Sir. A. Previna), ktorú obdržal od primátora mesta Toronto, Medzinárodná cena Aidi Stucki - New York USA (po odporučení  A. S. Mutter), Cena Opus Klassik 2018 - Berlín (Inštrumentalista roka) a aj prestížnych národných ocenení, akými sú: Cena Tatra Banky (v kategórii Mladý tvorca), Cena L. Rajtera,  Štátne vyznamenanie prezidentom SR (2019), Krištáľové Krídlo. Pôsobil v koncertných sálach, akými sú:  Berlínska Filharmónia, Carnegie Hall, Boston Symphony Hall, Kennedy Center, Musikvereinssaal Wien, KKL Luzern, Elbphilharmonie Hamburg, atď. a s orchestrami: London Symphony Orchestra, Česká Filharmónia, Deutsches Symphonie - Orchester Berlin, Moskovská Filharmónia, Mníchovský komorný orchester, Boston Symphony Orchestra, National Symphony Orchestra of Washington….

Koncert Drahoslava Banga a Romana Patkola sa bude niesť zaujímavou atmosférou. Zaznejú diela, v ktorých sa miestami objaví dráma, virtuozita, napätie, ale taktiež lyrika a pohladenie na duši. 

Toto a ďalšie podujatia nájdete na: https://vstupenky.maxiticket.sk/

Meno organizátora: MaxiTicket s.r.o.
Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
DK Zrkadlový háj, Bratislava