Fašiangovanie 2019 v Prešove

Podujatie Prešov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Podujatia pre deti, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Prešov

Fašiangovanie 2019

Folklórne tradície, výborná ľudová zábava a tiež fašiangová zabíjačka – také bude prešovské „Fašiangovanie 2019“. Fašiangy v tomto roku vyvrcholia 5. marca, tradične v utorok pred Popolcovou stredou.

 

Jedno z najobľúbenejších, no zároveň i najzábavnejších prešovských podujatí FAŠIANGOVANIE sa uskutoční 5. marca so začiatkom o 11:00 h na prešovskej pešej zóne.

Fašiangy sú od dávnych čias symbolom veselosti, zábav, plesov a hojnosti. Ľudia si počas nich dopriali hojnosť jedla, preto k typickým črtám tohto obdobia patrili aj zabíjačky, jarmoky či sprievody v maskách. Ľudia si v tom období radi pochutnávajú nielen na mäsových špecialitách, ale aj na sladkých šiškách.

 

Prešovčania sa na pešej zóne budú baviť už od predpoludnia. Zažijú tradičnú šarišskú zabíjačku, spojenú nielen s ovoniavaním, ale aj s ochutnávkou zabíjačkových špecialít - pečienky, slaniny, klobások, jaterníc či oškvarkov. Samozrejmosťou budú stánky s občerstvením či výzdoba pešej zóny fašiangovými maskami. Popritom sa pomedzi všetkých budú prepletať aj lahodné tóny ľudových piesní.

 

Postupne sa zábava prenesie na hlavné pódium, kde od 15. 00 h ľudové tradície ožijú v podaní folklórnych súborov z Prešova i zo širokého okolia. Aj v Prešove program vo večerných hodinách vyvrcholí tradičným pochovávaním basy.

Pozvaní sú všetci, ktorí sa v Prešove chcú v ostatný deň tohtoročných Fašiangov zabávať, stretnúť s priateľmi, pookriať pri dobrej hudbe i chutnom jedle a užiť si nádherný deň v našom krásnom Prešove.

 

 

Na čo sa môžu Prešovčania tešiť?

11.00 h

 Šarišská zabíjačka spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít  a folklórnymi melódiami

15.00 h

Fašiangový program na pódiu

Stánky s občerstvením a výzdoba pešej zóny fašiangovými maskami

 

Fotografie
Podobné podujatia
DEŇ DETÍ 2024
Overené podujatieDEŇ DETÍ 2024
Záhrada Umenia, Prešov
ZION fest 2024
Overené podujatieZION fest 2024
Klub Stromoradie, Prešov, Prešov