Fest Fajný Fest

Podujatie Spišská Belá

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Koncerty, Kultúra
Web podujatia:
www.festfajnyfest.sk
Web organizátora:
www.festfajnyfest.sk
Ďalšie podujatia v meste Spišská Belá
Podrobnejšie informácie: festfajnyfest@gmail.com

Fest Fajný Fest / 29.7.2023 / Kaštieľ Strážky

Prírodné prostredie v areáli parku Kaštieľa v Strážkach (okres Kežmarok) privíta v sobotu 29. júla opäť pestrý line-up Fest Fajného Festu. Návštevníci festivalu budú môcť na jednom mieste zažiť slovenské hudobné legendy overené časom, ale aj čerstvú mladú krv s novým soundom a produkciou. Multižánrový FFF predstaví to najlepšie s indie rocku, pop-rocku, rapu, elektronickej a tanečnej scény, ale počuť bude aj swing, blues, jazz, grunge, punk a crust.   

Le Payaco je na Slovensku stávka na istotu, veď už 27 rokov nás zásobujú kvalitnou muzikou a nie jedna ich skladba priam zľudovela. Momentálne zažívajú svoj úspešný comeback. S posledným albumom Pohybliví v nehybnom získali cenu za najlepší album na Slovensku Radiohead Awards 2020 a v Česku aj Cenu Anděl 2020.

Zlokot je jedinečná kapela, ktorá sa minulý rok po dlhej prestávke vrátila na pódiá a sme radi, že nevynechá ani to na FFF. So svojim osobitým štýlom a dvoma albumami zanechali na hudobnej scéne tak výraznú stopu, ako málokto.  

Ali Ibn Rachid je určite najzáhadnejšou kapelou na Slovensku, keďže takmer nikto ju nevidel, no určite takmer každý už o nej počul. Je pre nás veľkou cťou ju predstaviť na FFF, veď ich originálnu hudbu a vtipné texty hudobní kritici dokonca prirovnávajú k legendárnemu Frankovi Zappovi.

FVLCRVM je slovenský producent, dídžej a multiinštrumentalista. Tento umelec svojou tvorbou už dávno presiahol hranice nášho štátu a na FFF zahrá liveset. V rámci elektronickej hudby mu právom patrí pozícia lídra na našej hudobnej scéne a jeho produkcia je roky v playlistoch svetových rádií.

Dušan Vlk je meno, ktoré je momentálne najviac v kurze v alternatívnom rape na Slovensku. Phonk, Lo-FI či trap ovplyvnený štipkou punkovej atmosféry je základom Dušanovho debutového albumu Asthmaboy, ktorý tvorí podstatu jeho koncertov.

Blikajúci Dychový Hudobný Systém sú veselá partička z Prešova. Prezentujú tanečnú hudbu akusticky - na dychových nástrojoch. Ako sami vravia, ich zámerom bolo preniesť silu Lowbrass nástrojov a agresívnosť tanečnej hudby typu Prodigy, Fatboy Slim, či dokonca RATM do live pouličnej show.

S poľskými Holeviaters naopak zažijete exkurziu v čase do 30. rokov minulého storočia. Spojenie swingu a jazzu bude určite príjemným osviežením FFF. Tak isto ako aj soul-popové skladby Tünde Jakab. Crustových fanúšikov určite poteší rockenrollovo ladený Malignant Tumour z Ostravy, ale aj emo/punkový Distax. O tom, že v Brne vyrastá česká Avril Lavigne vás presvedčí energická show grunge-popovej Janet A. FFF už tradične podporuje aj lokálnu scénu a tento krát ju bude reprezentovať alternatívny projekt z Tatier Sandozz, funkovo-bluesové kvarteto Stopové Prvky Asfaltu a aj popradský metalovo-grungeový Hadonos.

FFF je už dlhodobo child friendly festival, takže o detskú zábavu sa postará profesionálny team animátorov Little Berry. Súčasťou bude aj sprievodný program a kopec dobrého jedla a pitia.

Viac informácií na www.festfajnyfest.sk, ako aj na facebookuinstagrame. Všetci sú pozvaní na multižánrový Fest Fajný Fest do parku Kaštieľa Strážky dňa 29. júla 2023.

Meno organizátora: FFF-friends
Fotografie
Podobné podujatia