Fuga, BA:Buriers (UK)

Podujatie Bratislava

Fuga, BA:Buriers (UK), Bene&Roland Kánik, Naničhodný poet Lyrik

BENE:
Buriers z Anglicka, dakde z londýnskeho predmestia je presne ten typ kapely, o ktorej anizanič nevieš povedať, čo to je za žáner. Je to rap? Slam poetry? Folk? Netuší nikto. Vraj je to "alternative folk spoken word band", nech už to znamená čokoľvek, v prvom rade je to kapela, ktorej hudba je neuveriteľná. Band a pred ním James P Honey, ktorý rozpráva veci, ktoré by mnohí radi napísali a povedali, kebyže to vedia. Vrátane mňa. Kopec tých bláznov, ktorých si sem voláme s Lyrikom o nich vravia ako o jednej z najlepších kapiel vôbec. A tá jedna platňa, ktorú od nich vlastním sa otočila na mojom gramofóne príliš veľa krát. Buriers 20. júna tenkrát poprvé v Bratislave a ja sa neviem dočkať. A predtým ako si nás Buriers všetkách získajú zahráme s Rolandom náš album Spam poetry, ktorý sme nehrali naživo už pár rokov a Lyrik zas prečíta básne zo svojej skvelej zbierky Naničhodný poet.

SAMO MAREC:
Buriers robia všetko preto, aby neboli slávni, a ja robím všetko preto, aby ich poznali aspoň ľudia na Slovensku. Hrajú na nástrojoch, o ktorých ani neviem, ako sa volajú a hrajú takú tú hudbu, o ktorej sa hovorí, že je pekná. Najradšej mám od nich všetky skladby. Buriers sú kapela, ktorú chcete spoznať a toto je ten jeden koncert, ktorý nechcete premeškať.

RADO ONDŘEJÍČEK:
Nerozumiem v hudbe mnohému. Trebárs, že prečo je miliónmi milovaná Abba a nie Belle and Sebastian. Ako si niekto môže myslieť, že vedieť intonovať či virtuózne hrať na gitaru je v nejakom spojení so schopnosťou založiť dobrú kapelu. Alebo ako môže existovať taká nespravodlivosť, že The Buriers majú na Facebooku len 3700 fanúšikov. Chápeš, 3700 fanúšikov by som po čase nazbieral aj ja, keby som si založil svadobné duo s Andrejom Kolesíkom. Buriers sú jedni z najtalentovanejších ľudí, akých som kedy naživo stretol a počul hrať. Ako môže existovať len 3700 osôb, ktorí to dokážu oceniť? Toto je to, čo je zlé s týmto svetom a nie globalizácia. Svetlou stránkou tejto ľudskej tragédie je fakt, že ak na nich pôjdeš, keď budú v Bratislave hrať s Lyrikom a Benem, tak sa staneš členom stále ešte veľmi exkluzívneho klubu. To, že z ich koncertu budeš unesený jak Kováč do Hainburgu je úplne mimo debatu. Lebo budeš.

Miesto konania podujatia: FUGA, Námestie SNP 24, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 20. Júna 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 20. Júna 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1445N 17.1121E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Fuga, BA:Buriers (UK), Bene&Roland Kánik, Naničhodný poet Lyrik

Fotografie
Podobné podujatia
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
IL VOLO
Overené podujatieIL VOLO
TIPOS ARENA , Bratislava