Fúzie

Podujatie Prievidza

Fúzie

8. ročník festivalu nielen o jazze - Fúzie sa uskutoční 7.-8. októbra 2016 v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi a v Kultúrnom centre v Bojniciach.

Dvojdňový festival, ktorý nesie názov Fúzie - festival nielen o jazze je zameraný nielen na vystúpenia kvalitných jazzových hudobníkov zo Slovenska a zo zahraničia, ale vytvorí priestor aj edukačnému programu vo forme workshopov a semináru, ako aj možnosť prezentácie iných druhov umenia. V roku 2016 Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi organizuje festival už po ôsmykrát.

V piatok 7.10. Festival v priestoroch RKC v Prievidzi odštartujú hudobné dielne, ktoré budú viesť lektori – členovia Darkness Positive - modernej kapely s použitím klasických hudobných nástrojov a spevu a množstvo gitarových efektov a bubeníckeho samplovacieho padu s vlastnými samplami. O 17:00 sa predstavia v programe JUNIOR JAZZ hudobné súbory zo základných umeleckých škôl regiónu hornej Nitry ale aj mimo neho.

Sobota už tradične bude venovaná profesionálnym džezovým hudobným formáciám, ale aj kapelám, ktoré spájajú viaceré hudobné štýly a džezu sa dotýkajú len okrajovo.

V Kultúrnom centre v Bojniciach si budú diváci môcť od 17:00 vypočuť tvorbu Karin Sarkisjan z Arménska, Martina Olšiaka zo Slovenska a Mykhayla Zakhariya z Ukrajiny. Ďalším účinkujúcim je Martin Uherek Quartet (SK), členov ktorého už diváci hornej Nitry dobre poznajú. Sú nimi vynikajúci hudobníci a pedagógovia Klaudius Kováč, Peter Solárik a Peter Korman. Záver bude patriť progresívnemu rocku zo susedného Česka – kapele FRU FRU.

Fotografie
Podobné podujatia
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne
Bošany Summer Fest 2024
Overené podujatieBošany Summer Fest 2024
Futbalový štadión OFK, Bošany