GALAKONCERT - NAJKRAJŠIE MELÓDIE JARI

Podujatie Bratislava

V podaní Amoroso a sólistov zaznejú v ich spoločnej originálnej interpretácii a vlastných aranžmánoch obľúbené talianske kantilény, známe melódie popredných skladateľov a piesne z muzikálov i operiet, ktoré si istotne každý človek zamiluje.

Program bude bohatý, pestrý, vtipný, nebude chýbať ani humor, ni večná dráma.

Autormi skladieb sú napríklad Gejza Dusík, Emmerich Kálmán, Franz Lehár, Vittorio Monti, Vincenzo Bellini, A. Piazzola, J. Brahms a ďalší.

Miroslav Dvorský – tenor
Spev študoval na Štátnom Konzervatóriu a na Vysokej škole Múzických umení v Bratislave a v Sdudio perfezionamento v milanskej La Scale. Jeho úspešná kariéra začala v roku 1983 v Opere Slovenského národného divadla, kde v máji 1983 debutoval v postave Nemoína v Donizettiho “Nápoji lásky”. V roku 1986 sa stal sóĺistom Opery Slovenského národného divadla a neskôr aj sólistom Viedenskej Staatsoper. Miroslav Dvorský patrí k častým hosťom popredných operných domov napr.: – Royal Opera House Covent Garden London, Teatro alla Scala Milano, Deutsche Staatsoper Berlin, Deutsche Oper Berlin, Sächsische Staatsoper Dresden, Wiener Staatsoper, Teatro dell’Opera di Roma, New National Theatre Tokyo, Teatro Carlo Felice Genova, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino Florencia, Opera La Ville de Marsille , Cincinnati Opera, Canadian Opera Toronto, Národní divadlo a Státní opera Praha, Opere National de Paris Bastille, San Francisco Opera, Teatro Comunale Bologna a ďalších.

Andrea Kovács Nagy – soprán
Študovala v Győri na Konzervatóriu, neskôr pokračovala v štúdiu operného spevu v Grazi. V Graz opera sa zhostila rôznych operných postáv,  napríklad v opere Don Giovanni či Čarovná flauta. V súčasnosti vystupuje najmä koncertne, a jej repertoár, okrem operných postáv, predstavuje mnoho operetných piesní.

Tatiana Hajzušová – soprán
Mladá talentovaná sopranistka je absolventkou Konzervatória v Bratislave v odbore operný spev, kde zároveň študovala aj hru na klavíri. Neskôr sa stala poslucháčkou VŠMU v Bratislave v odbore operný spev.  V roku 2020 debutovala v Národnom divadle Košice v projekte Alma a Gustav Mahler „Manželstvo v piesňach“. Zároveň hosťovala v opere: W. A. Mozart - Don Giovanni a v operete: E. Kálmán - Vojvodkyňa z Chicaga. V r. 2021 účinkovala na prestížnom festivale Dmitri Hvorostovsky v Krasnojarsku, tu debutovala v role Donny Elviry v opere Don Giovanni. Spolupracuje so slovenskými kultúrnymi inštitúciami - Národné divadlo Košice, SND, Štátna filharmónia Košice, Slovenská filharmónia, Slovenský rozhlas. Získala významné ocenenia na medzinárodných speváckych súťažiach: v roku 2015 prvé miesto na súťaži Rudolfa Petráka v Žiline, prvé miesto na súťaži Antonína Dvořáka v Karlových Varoch v kategórii Operní naděje, prvé miesto na súťaži v Olomouci a zároveň titul laureát súťaže, stala sa laureátkou Medzinárodnej speváckej súťaže Mikuláša Schneidera–Trnavského v kategórii ženy do 24 rokov (2017), získala prvé miesto súťaži Elizabeth Házy, kde okrem hlavnej ceny dostala ponuky koncertovať v Maďarsku a Rakúsku (2018), bola najmladšou účastníčkou na prestížnej súťaži Galiny Višnevskej v Moskve (2020), víťazkou súťaže III. International Music Competion Labskej filharmónie (2021), v kategórii mladí speváci bola finalistkou talianskej súťaže 13. Concorso Internazionale di Canto Lirico Omaggio a Maria Callas - Citta di Brescia (2022) a v roku 2023 sa na speváckej súťaži Karol Szymanowski ocitla v úzkom kruhu štrnástich spevákov z celého sveta.

René Antonius Schleifer je mladý sólový spevák-barytonista, divadelný aj filmový herec, i conférencier.
Je absolventom operného spevu na Konzervatóriu v Bratislave pod pedagogickým vedením u pána profesora Róberta Szűcsa, a neskôr pána profesora Miroslava Dvorského. Na tunajšej škole vyštudoval aj odbor hudobno-dramatický. Okrem opery sa špecializuje okrem iného aj na operetu. V rámci operného pôsobenia stvárnil rolu Il Conte Almaviva v opere Figarova Svadba, neskôr aj postavu Figara počas operného festivalu Musicfest Perugia, taktiež bol súčasťou opery Piková dáma v najväčšom opernom dome v Nemecku – Baden Baden pod taktovkou svetoznámeho dirigenta Kirilla Petrenka. Ako herec stvárnil postavy vo filme režiséra Mareka Ťapáka v televíznej inscenácii pre RTVS - Nero a Seneca; taktiež účinkoval v celovečernom filme režiséra Ivana Ostrochovského - Služobníci; v televíznych seriáloch a epizódach (napr. Naši). Taktiež sa dokázal presadiť aj v zahraničných filmových koprodukciách (Švédsko, Amerika) Často koncertuje ako sólista doma i v zahraničí (Taliansko, Monako, Varšava, Rakúsko,...) Rád sa venuje aj tvorbe filmovej hudby a celkovo umeniu ako takému, kde sa snaží ukázať ako má umenie vyzerať, a byť tak vzorom pre ďalšie a ďalšie generácie nie len v umení, ale i v živote.

Amoroso
Profesionálne hudobné teleso pod vedením Anikó Patkoló pozastávajúce z popredných muzikantov hudobnej scény. Každý hráč nielenže bude sprevádzať sólistov, no predstaví sa sám ako sólista a očarí Vás tak svojou virtuozitou (klavír, husle, flauta, klarinet, violončelo či kontrabas).

Fotografie
Podobné podujatia