Gypsy Jazz Festival 2019

Podujatie Bratislava

Gypsy Jazz Festival 2019

Gypsy Jazz Festival po prvý raz vo svojej histórii potrvá dva dni a čaká vás vzrušujúca hudobná jazda plná domácich aj svetových hviezd. To najlepšie z jazzu a gypsy music môžete zažiť v bratislavskom Divadle Aréna 6. - 7. decembra 2019.

VSTUPENKY:
Permanentka: bit.ly/2Pblv2c
Prvý deň 6. 12. 2019: bit.ly/2Bzhyw7
Druhý deň 7. 12. 2019: bit.ly/2p52zaF

GYPSY JAZZ FESTIVAL 2019

Jedno z najzvučnejších mien festivalu je americký bubeník JUSTIN FAULKNER. Český hudobník a multiinštrumentalista JIŘÍ STIVÍN predvedie svoje famózne improvizácie a živelnosť zase syn legendy, JÁN BERKY-MRENICA MLADŠÍ.

Divoké rytmy doplní arménska speváčka KARIN SARKISJAN a pravú cigánsku hudbu predstaví aj 19-ročná VANESSA ŠARKOZI, dcéra Cigánskych Diablov. Ďalšie zvučné svetové meno je TINEKE POSTMA, držiteľka dvoch Grammy, holandská popredná saxofonistka a skladateľka.

Dôkazom, že dobrý jazz je aj u nás, bude vystúpenie PETRA LIPU. Svoje improvizácie predvedie aj samotný organizátor, jeden z najlepších jazzových sólistov, MILO SUCHOMEL. Predstaví projekt s názvom Šalefuky, ktorý prepája rómske, slovenské a balkánske rytmy.

Tradíciou Gypsy Jazz Festivalu býva veľký orchester pod vedením Mila Suchomela, ako sólisti sa predstavia bubeník MARTIN VALIHORA, speváčka IVANA BAGOVÁ a KRISTÍNA MIHAĽOVÁ. Speváčky doplní aj mama organizátora, Lýdia Suchomelová.

ĎAKUJEME PARTNEROM
Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín Kultminor. Festival z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj, Ars Bratislavensis – grantový program mesta Bratislava.
Fotografie
Podobné podujatia