I Am Planet + Ivana Mer

Podujatie Banská Bystrica

I Am Planet + Ivana Mer

I AM PLANET, vlastným menom Patrik Korinok, je slovenský skladateľ a hudobník spájajúci súčasnú klasickú hudbu s prvkami minimalismu. V júli 2014 mu vyšiel debut Silene Stenophylla, ktorý sa na portáloch Bee.hy a Arcticdrones zaradil medzi najlepšie albumy roka 2014. O dva roky neskôr jeho druhý album vyšiel na značkách Deadred Records (SK) a Starcastic Records (CZ). Ten bol taktiež portálmi Muzikus, Populár, Bee.hy zaradený medzi najlepšie albumy roka 2016 a dostal sa aj medzi nominácie na album roka v Radio_Head Awards 2016. I am planet už od prvej nahrávky úzko spolupracuje s huslistom Martinom Liptákom, na album On The Way To Antarctica si prizval aj violistu Radovana Milana. Okrem vlastnej tvorby spolupracuje aj so speváčkou Ivanou Mer, s ktorou spoločne zložili skladby pre zatiaľ nevydaný spoločný album I Shall Hear In Heaven.
www.iamplanetmusic.com

Hudba IVANY MER vyviera z ticha, inšpirovaná spevom mora, prírodnými živlami a vnútorným svetom duše. Skladateľka a speváčka začala svoju umeleckú cestu v Prahe počas dokončovania svojich štúdii kultúrnej antropológie. Tu vznikli jej prvé elektro-akustické kompozície, ktoré boli krátky čas po vydaní použité v Belgickom tanečnom projekte Dancers! a umiestnené v semifinále medzinárodného elektro-akustického festivalu LEM Le Prix Russolo. Ivanine hudobné aktivity sú úzko spojené s cestovaním, ktoré jej okrem inšpirácie prináša nielen spoluprácu s producentmi vo Francúzsku, Nemecku a Španielsku, ale aj s talentovanými hudobníkmi z Európy a sveta.
Vo Februári roku 2016 vyšiel jej album “Early Works” pod záštitou vydavateľstva Slnko Records. Táto kompilácia vznikala v rokoch 2010 - 2015 a jej skladby boli nahrávané v Španielsku, Francúzsku, Nemecku, Čechách a na Slovensku, kde vznikla jej spolupráca s Oskarom Rózsom, ktorý sa producentsky podieľal na niekoľkých skladbách, ako aj francúzski producenti Marc-Eric Laine a Anacole Daalderop. Jej skladba “Diamond Fields” nahraná s producentom Marcom-Ericom Lainom viedla prvenstvo v rebríčku Rádia FM a Rádiu 1 v Čechách. Ivana predstavila svoje skladby aj na spoločnom dvojkoncerte s nórskou speváčkou Phaedrou v Paláci Akropolis v Prahe. Po úspešnom turné vo Francúzsku a v Maďarsku, momentálne pripravuje materiál na nový album. Vníma hudbu ako život, obsahujúci všetky "žánre", čo ju prirodzene vedie k širokému spektru umeleckých spoluprác. Skladanie hudby pre divadlo, video art, súčasný tanec či spievanie pre poetický rap a akustický minimalizmus.
www.ivanamer.com

Miesto konania podujatia: Záhrada - Centrum nezávislej kultúry, Námestie SNP 16, Banská Bystrica
Dátum začiatku podujatia: 6. Októbra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 6. Októbra 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7363N 19.1438E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia I Am Planet + Ivana Mer

Meno organizátora: Ivana Mer
Fotografie
Podobné podujatia
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Aula SZU, Banská Bystrica
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
SEPAR DOVIDENIA SHOW
Overené podujatieSEPAR DOVIDENIA SHOW
Ministry of Fun, Banská Bystrica