Kaschauer Klezmer Band

Podujatie Prešov

Kaschauer Klezmer Band (koncert)

V roku 2011 sa vedúci Kaschauer Klezmer Band, klarinetista Vlado Sidimák rozhodol, že založí v Košiciach hudobné zoskupenie, ktoré sa bude venovať interpretácii klezmerskej hudby. Podľa vzoru európskych klezmerských skupín, ako aj orchestrov zo Spojených štátov, vytvoril repertoár inštrumentálnych skladieb a spevov, ktorý obsahuje tradičné klezmerské melódie rôznych rytmov, poznačené balkánskou, ruskou a arabskou melodikou. Následne oslovil Pavla Šalamona, kontrabasistu a dlhoročného spoluhráča, s cieľom vybrať hudobníkov odlišných hudobných žánrov, ktorí by vniesli do kapely niečo zo svojej rôznorodej hudobnej praxe a cítenia. Výsledkom je interpretácia klezmerskej hudby obohatená o prvky folklóru, klasickej i modernej hudby.
Parafrázujúc amerického spisovateľa L. Rostena môžeme aj o hudobnej tradícii judaizmu klezmer povedať, že „je Robinom Hoodom medzi hudobnými žánrami – kradne hudobne bohatým, aby obdaroval chudobné vtáčatá, ktoré prvý raz vyleteli z hniezda“. Ak by sme mali charakterizovať klezmer a jeho štýl, životný údel a atmosféru dvomi slovami, bez váhania by sme mohli povedať, že je neskrotný a nepotlačiteľný.
Príďte sa o tom presvedčiť k nám, do Literárnej kaviarne VIOLA už 1.6. 2017 o 19h, rytmy klezmerskej hudby Vás zaručene dostanú.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Úradu vlády SR – program kultúra národnostných menšín 2017.

Vstup VOĽNÝ
Miesta si môžete rezervovať priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665
Rezervované miesto je potrebné obsadiť minimálne 20 min. pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade nárok na rezerváciu miesta zaniká.

Miesto konania podujatia: ViolaPrešov, Tkáčska 2, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 1. Júna 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 1. Júna 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.995N 21.2415E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Kaschauer Klezmer Band (koncert)

Fotografie
Podobné podujatia