Korai Öröm /hu/

Podujatie Prešov

Korai Öröm /hu/

Legendárna maďarská kapela prichádza po dlhšej odmlke aj na Slovensko!
Tvorbu kapely, ktorá je na hudobnej scéne už úctyhodných 27 rokov je ťažké jednoznačne zaradiť do konkrétneho hudobného rámca. Snáď najlepšie ju však vystihujú škatuľky ako ambient, mestská ľudová hudba či psychedelic ethno. Oni sami o sebe hovoria, že hrajú progresívne tribal - trance - ethno. Táto kombinácia v tvorbe je následkom rôznorodosti samotných členov, z ktorých každý inklinuje k inému hudobnému žánru.
Korene kapely siahajú ešte o dva roky pred rok 1990, kedy sa v skúšobni prvýkrát stretli jej zakladatelia. V roku 1993 uskutočnili chalani svoje prvé medzinárodné turné v Berlíne, ktorým si vyslúžili pomenovanie maďarskí punks (punk aus Ungarn). Ich koncerty sú doteraz parádnym hudobným, ale aj obrazovým divadlom.

Americký hudobný časopis Wayside Music opísal ich prácu nasledovne: "Nepochybne, oni vytvorili svoj vlastný štýl, je to pravdepodobne najlepšia psychedelic skupina v Európe. Meditačné tradície ďalekého východu, čarovne premiešané s anglosaským psychedelickým rockom, arabskými, africkými a austrálskymi folklórnymi motívny a kybernetickou kultúrou. Je to hudba farebná, koherentná, upresnená do posledného detailu. Hudba na svetovej úrovni.

Toto podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia v rámci projektu Christiania 2017.

Miesto konania podujatia: christiania prešov, Hlavná 105, Prešov
Vstupenky: https://tootoot.fm/en/events/59e4ef73e9a0db1284855180
Dátum začiatku podujatia: 3. Novembra 2017 20:30
Dátum ukončenia podujatia: 3. Novembra 2017 23:30
Pravdepodobné súradnice: 48.9992N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Korai Öröm /hu/

Meno organizátora: christiania prešov
Fotografie
Podobné podujatia