Lenka Dusilová BAND v Bratislave

Podujatie Bratislava

Lenka Dusilová BAND v Bratislave

Lenka Dusilová BAND na CZ/SK Tour aj v Bratislave a Žiline

Jedna z najpozoruhodnejších českých hudobníčok Lenka Dusilová dala dohromady novú kapelu. Spoločne prídu predstaviť trojnásobne ocenený album Řeka. Zaznie aj prierez zo starších skladieb v nových aranžmánoch v päťčlennej zostave. Na CZ/SK TOUR 2023 zavíta do deviatich miest, medzi ktorými bude aj Bratislava / Randal Club – 13. 12. 2023 a Žilina / Smer 77 – 15.12.2023.

Lenka Dusilová neustále rozvíja svoj prejav. Od tej doby, čo pôsobila v skupinách Sluníčko, Lucie, Pusa s Davidom Kollerom, Čechomor, sa stala jednou z najoriginálnejších speváčok na českej scéne. Vystriedala popri tom mnoho žánrov – rock, folk, šansón, jazz. Okrem účinkovania v kapelách sa venovala aj sólovej dráhe. Cesta k autenticite bola odmenená cenami Anděl, ktoré vyhrala deväťkrát (najviac v histórii spolu s Danom Bártom a Anetou Langerovou).

Za štvrtý štúdiový album Řeka získala tri ocenenia v kategóriách najlepší album, skladba, interpretka roku. Názov nahrávky metaforicky vyjadruje rôznorodosť dynamiky a vlastnosti systému, ktorý je ovplyvňovaný svojím okolím – terénom, počasím a neprirodzenými dejmi v krajine. Odkazuje na schopnosť Lenkinho hlasu „vplávať“ do nepokojnej atmosféry a upokojiť ju jemnými elektronickými aranžmánmi a následne ju rozburácať nezastaviteľným tokom improvizácie jej nádhernej farby hlasy. Na nových piesňach spolupracovala s producentom Aid Kid, a speváčkami Monikou Načeva a Ivou Bittovou.

Lenka Dusilová opísala nahrávku Řěka týmito slovami: „Album je plavbou skrz rôznofarebné hudobné imaginácie, ktoré sú sčasti inšpirované mikropríbehmi a nekonkrétnymi ozvenami mojej rodovej línie a mojou súčasnou realitou, v ktorej sa učím viac veriť svojím schopnostiam a prírodným zákonitostiam. Niektoré skladby vznikli z empatie a obdive k sile a tvrdohlavosti žien, ktoré sa snažili ochraňovať svoje rodiny a nádeje v toku rôznorodých udalostí, ktoré nemohli ovplyvniť. Nemalá časť materiálu vznikla tiež pri putovaní po ohrozených pamiatkach bývalých Sudet, ktoré sme navštívili v rámci projektu Monument/um. A ich príbehy často rezonujú s mojou témou.“

Hudobníčka sa opäť posunula aj čo sa týka fungovania jej kapely – predtým to bol projekt Baromantika, neskôr spolupracovala so skupinou Květy. Teraz dala dohromady novú zostavu pod názvom BAND – Igor Ochepovsky (gitary, sample, vokály), Jan Aleš (syntetizátory, vokály), Ondřej Hauser (basgitara), Michal „Kolouch" Daněk (bicie nástroje, sample).

20:00

Začiatok podujatia: 13.12.2023
Fotografie
Podobné podujatia
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
POČUŤ SRDCOM 2024
Overené podujatiePOČUŤ SRDCOM 2024
DK Zrkadlový háj, Bratislava
MAXIM GALKIN
Overené podujatieMAXIM GALKIN
STARS auditorium, Bratislava
Domo Emigrantes – koncert
Overené podujatieDomo Emigrantes – koncert
Kapucínsky kostol, Bratislava