Longital - Klub za oponou / Summer edition

Podujatie Modra

Longital - Klub za oponou / Summer edition
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Kultúra, Zábava, párty
Web organizátora:
www.kcmodra.sk
Ďalšie podujatia v meste Modra
Podrobnejšie informácie: 0908084687
V parku pri jazierku vedľa Kultúrneho centra Modra zahrajú v piatok 21. júla o 20:30 Longital a zvukový umelec Andrej Bako.
Longital sú gitarista Daniel Salontay a basgitaristka/speváčka Shina. Majú za sebou stovky koncertov po celom svete. Nahrali 12 albumov, a hudbu vnímajú ako svoje poslanie: Dano sa stará o koncerty, manažovanie kapely a najnovšie aj učí vznešené pravdy o gitare, Shina sa venuje dobre rozbehnutému vydavateľstvu Slnko Records a svoj vzácny voľný čas trávi v tichu a v záhrade, čo je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie pre jej osobné básne, z ktorých neskôr vznikajú texty piesní.
Zásadným momentom novej tvorby Longital je spolupráca s producentom, sound artistom a performerom Andrejom Bakom z Londýna, ktorý síce nehovorí po slovensky, ale má slovenské korene aj meno. Priateľstvo trojice sa začalo v roku 2008, kedy Andrej koncertoval po svete so speváčkou Nicolette zo skupiny Massive Attack a na Slovensku sa zoznámil s Danom a Shinou. Krátko nato vytvoril remix skladby Konečne si letel, ktorý vyšiel na remixovom albume Longital Revoyaged v roku 2009 a bol predstavený aj spoločným živým vystúpením na festivale Wilsonic v tom istom roku.
Andrej Bako je zvukový umelec so sídlom v Londýne, ktorý využíva terénne nahrávky a modulárnu elektroniku na vytváranie kompozícií a zvukových scén pre site specific inštalácie a improvizované performance. 
Vstupné: 8 € dospelí, 4 € študenti/seniori (na mieste)
Mediálny partner: Rádio_FM https://fm.rtvs.sk/
Podujatie z verejných zdrojov podporil FPU https://www.fpu.sk/sk/
Meno organizátora: Kultúrne centrum Modra
Fotografie
Podobné podujatia
GENTLEMEN THEATRO TOUR 2024
Overené podujatieGENTLEMEN THEATRO TOUR 2024
Mestské kultúrne stredisko, Modra
Petržalský majáles 2024
Petržalský majáles 2024
Námestie Republiky – Petržalka, Bratislava
Stavanie mája 2024
Overené podujatieStavanie mája 2024
areál futbalového ihriska, Častá