LUNETIC a hosť MC ERIK & IVANA

Podujatie Sereď

LUNETIC a hosť MC ERIK & IVANA

Tour 25 rokov na scéne
Turné turné LUNETIC a hosť MC ERIK & IVANA.

Lunetic je česká hudobná skupina. Jej členmi sú Václav Jelínek, David Škach, Martin Kocián a Aleš Lehký. Skupina sa preslávila predovšetkým na konci 90. rokov 20. storočia. Kapelu založili v roku 1995 Martin Kocián a Aleš Lehký. Keď členovia vymýšľali názov pre skupinu, napadlo ich anglické Lunatic (blázni, šialenci). Aby ho trochu počeštili, zmenili toto slovo na Lunetic.
V roku 1998 prišiel veľký zlom, keď si ich všimol producent Stano Šimor. Lunetic začali spievať po česky, napísali hit "Mama" a začali moderovať televíznu hitparádu ESO. Hit "Mama" sa rýchlo uchytil a skupina Lunetic sa dostala na predné priečky českých hitparád. Táto obľuba trvala v rokoch 1998 - 2000, kedy kapela získala tretie miesto na Českom slávikovi. Skupina sa rozpadla v roku 2003. Členovia Lunetic sa dali znovu dohromady v roku 2008. Vydali nový album so všetkými svojimi najväčšími hitmi a DVD so všetkými videoklipmi. V roku 2011 vydali zatiaľ posledný album Na vlnách, ktorý je celý autorský. Producentom je Václav Jelínek.

MC Erik začínal v roku 1989 v skupine MADUAR. V roku 1990 zbieral prvé skúsenosti ako DJ, aby ich potom zužitkoval v produkcii. Tak prišli na svet skladby ako DO IT, I FEEL GOOD alebo ANJEL, ktoré po naspievaní Barbarou Haščákovou v roku 1994 zaznamenali veľký úspech. Po odchode z Maduaru založil Erik s Barbarou úspešné duo MC ERIK & BARBARA
DJ, producent a spevák MC Erik je už takmer 25 rokov súčasťou slovenskej hudobnej scény. Za relatívne krátku dobu svojej existencie predali okolo 250 000 nosičov, vypredali bezpočet koncertných hál, štadiónov a získali radu ocenení v podobe Zlatých a Platinových platní. Nr. 1 hity ako „Do It“, „U Can't Stop“, „I feel Good“, „Summer Nights“, „Anjel“, „Keď príde láska“ v roku 2015 nadviazal spoluprácu so speváčkou Ivanou Poláčkovou, s ktorou v súčasnosti vystupuje na rôznych akciách, prevažne 90´s akciách

Ivana Poláčková:
Medzi jej úspechy patrí víťazstvo v súťaži Slovenskej televízie "Môj najmilší hit" Zúčastnila sa tiež semifinálového kola Eurovízie. Spievala v televíznej show Legendy popu a účinkovala v muzikáli Traja mušketieri.

Začiatok podujatia: 04.10.2023
Fotografie
Podobné podujatia
Majáles v Pomlé 2024
Overené podujatieMajáles v Pomlé 2024
v mestskom parku Pomlé, Šamorín
Celomestské prvomájové oslavy 2024
Overené podujatieCelomestské prvomájové oslavy 2024
na Mierovom námestí pred budovou MsÚ, Galanta