Maca a Kapela roka

Podujatie Banská Bystrica

Maca a Kapela roka

Maca a Kapela roka roka prinášajú silný ženský album Chobotnica, ktorý pokrstia v Záhrade.

Slovenská hudobníčka a herečka Marcela „Maca“ Cmorejová, známa z banskobystrickej skupiny Sto múch, či z pôsobenia v Radošinskom naivnom divadle, nahrala počas pandémie nový, v poradí druhý štúdiový album. Spoločne s vlastnou hudobnou formáciou, nazvanou Kapela roka, pripravili pôsobivú hudobnú spoveď, určenú predovšetkým ženám.

Od vydania debutovému albumu ubehlo šesť rokov. Oba albumy sú slobodnou a osobnou výpoveďou ženy, akýsi súkromný denník jej života so všetkými jeho radosťami i trápeniami. V prípade Chobotnice však už nejde iba o akúsi roztopašnú zápisnicu z dámskej jazdy, kam je mužnom vstup zakázaný. Slobodná žena sa posunula do novej role, stala sa manželkou a matkou, no napriek tomu stále ostala slobodne zmýšľajúcou osobou, nadobudla nové životné skúsenosti a na isté situácie sa už pozerá inou optikou.
Chobotnica obsahuje 13 piesní, pričom každá jedna z nich má svoj príbeh a šat. Žánrovo aj obsahovo sú pestrými vnútornými výpoveďami ženy. Hlavnou témou je však láska - láska k inej osobe, láska k sebe, láska nenaplnená, láska ako taká. Autorkou hudby je Maca, o texty sa postarali Macine dvorné textárky a priateľky Izabela Bérešová a Zuna Mayerská.

Vystúpenia Kapely roka sú často nielen hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom. Zostavu tvoria bubeník Stanislav Kociov, basgitarista Martin Žiak, klávesák Martin Šenc a gitarista Lukáš Duchovič. Neodmysliteľnou súčasťou Kapely roka je tiež dvojica vokalistiek, ktorými sú herečky Daniela Tomešová a Lujza Garajová Schrameková.

19:00

Fotografie
Podobné podujatia
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Aula SZU, Banská Bystrica
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
SEPAR DOVIDENIA SHOW
Overené podujatieSEPAR DOVIDENIA SHOW
Ministry of Fun, Banská Bystrica