Mattia Vlad Morleo - Koncert “First at Light”

Podujatie Bratislava

Mattia Vlad Morleo - Koncert “First at Light”

Mattia Vlad Morleo (2000, Fasano, Apúlia, Taliansko) je skladateľ a klavirista pôsobiaci na medzinárodnej experimentálnej scéne modern classical. Vyštudoval hudbu na konzervatóriu Niccolu Piccinniho v Bari.

Známa je jeho hudba k filmu režiséra Alessandra Pivu “Santa Subito”, oceneného na Filmovom festivale v Ríme 2019, ktorý bol uvedený aj na televíznom kanáli Sky Arte a v Poslaneckej snemovni. Je autorom hudby k dokumentárnemu filmu “Drawing The Holocaust” režiséra Massima Vincenziho, odvysielaného v talianskej verejnoprávnej televízii RAI pri príležitosti tohtoročného Dňa pamiatky obetí holocaustu.
Morleove rafinované snové tóny sa spájajú s umelcami ako Ludovico Einaudi, Max Richter, Philip Glass a Nils Frahm, sú však odlišné vďaka jeho osobitnému štýlu. Jeho vycibrená, melodická hudba s atmosférou nokturna združuje emócie s harmóniou tónov klavíra a elektronických nástrojov. Jeho skladby dosiahli 5 miliónov prehratí na platforme Spotify a viac než 10 miliónov na všetkých hudobných platformách. V rokoch 2015-2016 prišli prvé koncerty, nahrávky a ponuky na spoluprácu od RAI, Sky a Mediaset, či z filmového prostredia. Jeho skladby boli použité v reklamných spotoch. Venuje sa striedavo komponovaniu a koncertom. Na Slovensku vystúpi po prvýkrát.

19:00-20:10

Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava