NO NAME & NOCADEŇ - V Pôvodnom znení tour 2024 - Bratislava

Podujatie Bratislava

NO NAME & NOCADEŇ - V Pôvodnom znení tour 2024 - Bratislava

Nenechajte si ujsť výnimočnú koncertnú udalosť roka 2024. Unikátne spojenie!

Kapely NO NAME A NOCADEŇ v auguste 2023 predstavili spoločnú pieseň “V pôvodnom znení” https://www.youtube.com/watch?v=2EyjOFssVvo , ktorá predznamenáva vydanie nového albumu NO NAME, zároveň spoločné Česko-Slovenské turné oboch kapiel.

Je to tu vážení. Turné odštartuje v rodných KOŠICIACH 21.3.2024, následne pokračuje koncertom v BRATISLAVE 23.3.2024. V apríli sa koncertné turné presunie do Českej Republiky: Ostrava - Hala Tatran 5.4.2024, Brno – SONO Musicclub 12.4.2024, Praha O2 Universum 20.04.2024.

Spojenie dvoch výnimočných hlasov v živej koncertnej verzii, je možné zažiť iba na spoločnom turné!!!! Duet Igora Timka a Rasťa Kopinu s názvom V pôvodnom znení pochádza z rovnomenného pripravovaného albumu kapely NO NAME. Igor a Rasťo sú bývalými spolužiakmi z košického štátneho konzervatória, ktorí dokonca sedeli v jednej lavici. Ide o historicky prvú umeleckú spoluprácu týchto dvoch kapiel.

„S Igorom nás spája dlhoročné priateľstvo od strednej školy. Po mojom návrate na konzervatórium sme dokonca sedávali v jednej lavici. A pamätám si aj to, ako mi Igor púšťal ich prvé demosnímky. Naše osudy sú celkom poprepájané, takže spoločná pesnička je iba logickým vyústením. Obaja sme vedeli, čo môžeme od seba, po toľkých rokoch, čakať, ale aj tak mám pocit, že sme sa navzájom dokázali, aj trocha prekvapiť. S úsmevom prezradil Rasťo Kopina z NOCADEŇ.

„NOCADEŇ sú autorsky a poeticky výnimoční. Z novej piesne mám pocit, že sa navzájom ťaháme do iných svetov a iných poetík. Rasťo je vnímavý a citlivý človek, poznáme sa od našich študentských čias. Mali sme 15 rokov a študovali sme na hudobno-dramatickom odbore na štátnom Konzervatóriu v Košiciach. Myslím si, že naša spolupráca nebola otázkou prečo, ale kedy,“ vyznal sa Igor Timko.

Tým, že sme ostatný radový album vydali naposledy v roku 2015, postupne prichádzali nápady. Nová pieseň je ochutnávkou nášho nového albumu, ktorého vydanie nás čaká v najbližších týždňoch. Znova sa držíme nami definovaného princípu "spievaj to, čo žiješ a ži to, čo spievaš... Našej generácii štyridsiatnikov úplne prirodzene dochádza, že sme naplno v procese dozrievania, možno uprostred životnej cesty. A práve v tomto období človek potrebuje pocit istoty, že sa má na koho spoľahnúť, že vie kam patrí... "Veď krídla rastú iba tým, čo veria ostatným" Konfrontácia seba samého so životom je už očakávaným momentom,“ uzatvára Igor Timko.

19:00

Začiatok podujatia: 23.03.2024
Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
DK Zrkadlový háj, Bratislava