Novoročný koncert Cigánski diabli

Podujatie Svidník

Novoročný koncert Cigánski diabli

Cigánski Diabli (v zahraničí známi pod názvom Gypsy Devils) prinášajú originálne nové virtuózne skladby, fúzie a jedinečné aranžmány, v ktorých sa snúbia nezvyčajné hudobné kombinácie s nesmiernou dávkou temperamentu.

Hudobný svet obohacujú nielen vlastnými hudobnými projektmi, ale i projektmi ktoré vytvorili pre symfonické a komorné orchestre a taktiež pre množstvo iných skvelých umelcov, s ktorými spolupracujú. Medzi nich patria: Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen,Vienna string quartet, Košická, Zlínska a Moravská filharmónia, Orchester Slovenského rozhlasu, P. Gulda, R. Vargas, P. Dvorský, Gypsy Kings, R.Astley, Lucie Bílá, Jaroslav Svěcený, Desmod, Katarína Knechtová a mnohí ďalší.

Kombinujú diela klasikov akými sú A. Vivaldi, J. S. Bach, F. Liszt,T. Albinoni, J. Haydn, W. A. Mozart, N. Paganini, J. Brahms, P. Sarasate, A. Dvořák, G. Bizet, atď. s inými hudobnými žánrami: Jazz, Etno, Flamenco, Gypsy music a iné a vkladajú do nich nezameniteľné zmeny v rytme i harmónii obohatené im vlastnou neopakovateľnou virtuozitou. To všetko možno zhrnúť pod pojem Hudba a‘la Cigánski Diabli (Music a‘la Gypsy Devils).

Orchester Cigánski Diabli – Gypsy Devils už roku 2007 reprezentuje Slovensko po celom svete, vystupoval už na všetkých 5. kontinentoch a v 35 krajinách vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Južnej Kórei, Mexica, Egyptu a takmer celej Európy. Reprezentoval Slovensko aj na Letných olympijských hrách 2008 v Londýne, Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri, na Expo 2008 v Zaragoze a Expo 2010 v Šanghaji.
Medzi prestížne koncertné sály v ktorých vystupoval patria Berlin Philharmonics, Komische Oper-Berlin, Kozerthaus-Berlin, Royal Opera House-London, Hans Max Saal-Munich, Smetanova síň - Praha, Konzert und Kongressaal-Luzern, Concert Hall-Melbourne, Goldener Saal-Musikverein-Vienna, Is Sanat Hall-Istanbul, Culture Palaise –Novosibirsk, atď.

Festivaly: Bad Kissinger Sommer, Beethovenfest Bonn, David Oistrach Festival Pärnu, Liszt Festival Raiding, Euroclassic Pirmasens, World Arts festival Jeju, Pražská Jar – Česká republika, Silk Road International Arts Festival – Xi~;~ an, China.

Ernest Šarközi, Aranžmány a cimbal, Umelecký vedúci
Silvia Šarközi, Violončelo a spev Štefan Banyák, Husle Jozef Farkaš, Viola Robert Fehér, Kontrabas Zoltán Grunza, Klarinet a tarogáto

17:00

Začiatok podujatia: 21.01.2024
Fotografie
Podobné podujatia