Ondrej Zajac / Adela Mede

Podujatie Bratislava

Ondrej Zajac / Adela Mede

Ondrej Zajac patrí k najaktívnejším gitaristom avantgardnej scény strednej Európy. Žánrovo neuchopiteľný gitarista plynule spája experimentálnu hudbu, jazz, ambient, minimalizmus a preparované techniky.

Nahrávky vydal sám i v kolaboráciách na Slovensku, v Česku, Anglicku, Mexiku, Peru, Francúzsku, komponuje hudbu pre krátke filmy a galerijné výstavy, odohral improvizované koncerty s desiatkami hudobníčok a hudobníkov, je súčasťou kapiel Banausoi a Data Koroptev. Túžbu spoznávať nové svety dokazuje neustálym popieraním všetkého, s čím je spájaný.

ADELA MEDE
Slovensko-maďarská hudobníčka Adela Mede skúma vzťah hlasu s technológiou a terénnymi nahrávkami. Spieva trojjazyčne (slovensky, maďarsky a anglicky). Intímne ambientné výpovede so spirituálnym rozmerom sprevádza experimentálna elektronika s množstvom vplyvov, od minimalizmu po folklór. Študovala populárnu hudbu na Goldsmiths University a jej debutový album ‘Szabadság’ vychádza 25. februára. Jej práca bola prezentovaná na NEXT Festivale a predskakovala hudobníčke Grand River.

19:30

Fotografie
Podobné podujatia
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
DK Zrkadlový háj, Bratislava
Domo Emigrantes – koncert
Overené podujatieDomo Emigrantes – koncert
Kapucínsky kostol, Bratislava
POČUŤ SRDCOM 2024
Overené podujatiePOČUŤ SRDCOM 2024
DK Zrkadlový háj, Bratislava