ONE DAY JAZZ Festival Bratislava JESEŇ 2016

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Koncerty, Zábava, párty
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

ONE DAY JAZZ Festival Bratislava JESEŇ 2016

Lístky sa predávajú v sieti TICKETPORTAL
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22942

Návštevníci One Day Jazz Festivalu v Bratislave si tentoraz vychutnajú veľké mená - legendárny gitarista Lee Ritenour, basgitarista John Patitucci, ktorý vystúpi s Danilom Perezom a Brianom Bladeom s projektom "Children of the light", predvedie sa tiež mladá krv newyorskej scény Jure Pukl Trio s hviezdou na bicie Gregom Hutchinsonom, ďalej Dan Bárta & Robert Balzar Trio a maďarské zoskupenie European Mantra.

Hlavnou hviezdou bude nepochybne famózny americký gitarový virtuóz Lee Ritenour, ktorý sa hrdí vyše 40-ročnou úspešnou kariérou. V roku 1986 sa stal držiteľom ocenenia Grammy Award (za nahrávku Harlequin s Daveom Grusinom) a okrem toho bol na ocenenie Grammy 17-krát nominovaný. Nahral viac ako 40 albumov. V 90-tych rokoch sa stal Lee Ritenour zakladajúcim členom Fourplay - jednej z najúspešnejších formácií v novodobých jazzových dejinách.
Škála sólových spoluprác Lee Ritenoura obsahuje mená legiend ako Phil Collins, Chaka Khan či Herbie Hancock. Nezmazateľnou stopou v histórii americkej hudby sa stali Ritenourove legendárne Utorkové noci - vystúpenia v slávnom kalifornskom jazzklube The Baked Potato. S kapelou v zložení Dave Grusin, Patrice Rushen, Harvey Mason a Ernie Watts sa v 70-tych rokoch stali významnou súčasťou vtedajšej najuznávanejšej jazzovej komunity.
Danilo Pérez (piano), John Patitucci (basa) a Brian Blade (bicie) tvorili dlhšie než dekádu rytmiku v kvartete žijúceho jazzového génia, legendárneho saxafonistu Wayne Shortera. Všetci traja sa okrem toho stali frontmanmi vlastných individuálnych projektov a skupín. V roku 2015 vydali spoločný album Children of the Light.
„Jure Pukl je kombináciou talentu, duše a túžby po dobrodružstve, ktorá poháňala jazzovú evolúciu odjakživa. Je rastúcou hviezdou kreatívnej novej generácie, ktorá energicky povedie hudbu do novej éry," napísal v roku 2012 o talentovanom slovinskom saxofonistovi prestížny britský denník The Guardian. Má za sebou štúdium na Vienna Music Academy, Haag Conservatory of Music, štipendium na Berklee College of Music a Graz Academy of Music. Za svoju modernú, avantgardnú interpretáciu jazzovej hudby si vyslúžil mnoho ocenení. V súčasnosti má na konte sedem vlastných albumov a 40 CD, na ktorých je podpísaný ako jeden z tvorcov. V Bratislave s ním vystúpi aj mladý americký bubeník Gregory "Hutch" Hutchinson, označovaný za jedného z najvýznamnejších bubeníkov svojej generácie.
Dan Bárta je niekoľkonásobne ocenený český spevák, ktorý právom patrí medzi ikony českého hudobného sveta. Robert Balzar absolvoval šesťročné štúdium kontrabasu na konzervatóriu. Od roku 1985 do 1989 hrá v orchestri Československej televízie a zároveň začína pôsobiť na jazzovej scéne. V roku 1998 nastupuje do funkovej formácie J.A.R. a v roku 2000 spoluzakladá sólový projekt Dana Bártu Illustratosphere.
Inštrumentálny jazz-metalový projekt European Mantra pricestuje do Bratislavy zo susedného Maďarska. Jeho lídrom je fenomenálny fusion bubeník Gergő Borlai. Aktuálne žije a tvorí v Los Angeles. Spolu s ním sa na One Day Jazz Festivale predstavia gitarista Peta Lukács, klavirista János Nagy a basgitarista Barabás Tamás .

Miesto konania podujatia: Istropolis, Trnavské mýto 1, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 28. Novembra 2016 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 29. Novembra 2016 01:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1586N 17.1277E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia ONE DAY JAZZ Festival Bratislava JESEŇ 2016

Fotografie
Podobné podujatia
Petržalský majáles 2024
Petržalský majáles 2024
Námestie Republiky – Petržalka, Bratislava
Stredovek v Sade 2024
Overené podujatieStredovek v Sade 2024
SAD JANKA KRÁĽA, Bratislava