Poľovnícke Vianoce

Podujatie Bytča

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Koncerty, Kultúra
Web organizátora:
www.polovnickevianoce.sk
Ďalšie podujatia v meste Bytča
Podrobnejšie informácie: info@polovnickevianoce.sk
Tento rok 9. decembra 2017 o 14:00 sa koná druhý ročník vianočného koncertu loveckej hudby s názvom "Poľovnícke Vianoce". Koncert je situovaný do krásnych historických priestorov Sobášneho paláca v Bytči ktorých prevádzkovateľom je Považské múzeum v Žiline.

Koncert loveckej hudby, je koncert na ktorom je prezentovaná hudba hraná na poľovníckych nástrojoch. Zaznejú tóny koncertnej loveckej hudby, Slovenských poľovníckych signálov a Slovenskej poľovníckej hudby súčasných autorov , ktorý ju aj osobne od prezentujú.

Účinkujúcimi sú reprezentačné teleso SPK, ktoré je zložené s profesionálnych hudobníkov-hornistov so SND a ŠKO ZA a trubači Klubu trubačov SR. Hosťom bude detský folklórny súbor Lieska so Žiliny.

Koncert je určený pre širokú poľovnícku aj nepoľovnícku verejnosť.

Hudba na koncerte je zo skladieb komponovaných/upravených pre lesné rohy so zameraním na čas adventu, Vianoc a na poľovnícke tradície v spojitosti s hudbou.

Slovenská poľovnícka hudba je v rámci Európy jedinečná, lebo ako jeden z mála národov máme vlastnú poľovnícku hudbu - signály, ktoré skomponoval v r. 1970 uznávaný  slovenský hudobný skladateľ Tibor Andrašovan, ktorý pôsobil v SND, SĽUK-u, komponoval hudbu k filmom ... Texty k signálom napísal MVDr. Pavel Poruban.

Tento rok si pripomíname sté výročie narodenia p. Tibora Andrašovana, a koncertom mu vzdávame poctu a vďaku.

V súčasnosti naši trubači komponujú poľovnícku hudbu, či už signály, znelky, hymny pre rôzne príležitosti, prípadne upravujú rôzne skladby a ľudové piesne tak, aby ich bolo možné zahrať na poľovnícke rohy. 

Vstupenky si môžete objednať mailom na vstupenky@polovnickevianoce.sk, alebo priamo na stránke 
www.polovnickevianoce.sk.

Vstupné na koncert je 10,-€/osoba.

Koncert je organizovaný v súčinnosti s poľovníckou samosprávou v Žiline a v spolupráci s Klubom trubačov SR, Považským múzeom v Žiline a za pomoci mesta Bytča.
Sobášny palác v Bytči sa nachádza blízko diaľnice s dobrým prístupom a miestom na parkovanie.

Teším sa na spoločné stretnutie.

Organizátor
CORNU LUDENS o.z.
0903 669 028
info@polovnickevianoce.sk
www.polovnickevianoce.sk
Meno organizátora: CORNU LUDENS o.z.
Fotografie
Podobné podujatia