Povstanie pokračuje / 29. august 2016 /

Podujatie Bratislava

Povstanie pokračuje / 29. august 2016 / Bratislava

Koncert: Rozpor | Pressburger Klezmer Band | Strapo | Black Passenger

29. augusta si pripomíname výročie Slovenského národného povstania. Udalosti, počas ktorej sa tisíce ľudí v našej krajine postavili na odpor fašistickej ideológii. Vzdajte spolu s nami poctu všetkým ľuďom, ktorí položili svoje životy v boji za našu slobodu. Myšlienky nenávisti totiž opäť radikálne naberajú na sile a je len na nás, aby sme sa im postavili do cesty. Odkaz SNP prežíva. Povstanie pokračuje.

/// Akcia sa uskutoční v historickom centre Bratislavy. Viac informácii už onedlho. Program je priebežne dopĺňaný. ///

29. augusta 1944 sa na Slovensku ľudia rôznych názorov, vyznaní a národností odmietli prizerať zlu a postavili sa fašizmu na odpor. Ich odkaz sa stáva naliehavejším vždy vtedy, keď sa objavia ľudia, ktorí by nám chceli vnútiť vlastnú predstavu o preferovanej identite, vylúčiť iných ľudí zo spoločnosti, ovládať naše životy či šíriť nenávisť. Povstanie pokračuje je streetparty, ktorá prezentuje mnohorakosť našej spoločnosti. Bez hraníc a bez predsudkov.

Súčasťou spomienky bude aj už tradičná cyklojazda Critical mass po stopách SNP, na ktorú vyrazíme už v piatok 26. augusta o 18.00 hod. z námestia SNP. Zakončíme ju premietaním filmu o osobnej púti človeka a cyklistu za snom o zjednotení Severnej a Južnej Kórey - Okwan na ceste za slobodou.

Miesto konania podujatia: Staré Mesto, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 29. Augusta 2016 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 29. Augusta 2016 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1433N 17.1075E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Povstanie pokračuje / 29. august 2016 / Bratislava

Fotografie
Podobné podujatia
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
IL VOLO
Overené podujatieIL VOLO
TIPOS ARENA , Bratislava