POWER FOLK METAL NIGHT

Podujatie Bratislava

POWER FOLK METAL NIGHT

V auguste sa k nám ,,doplavia“ ALESTORM!!

ALESTORM + ELVENKING + Achsar

Vyťahujte z pivníc rum, spúšťajte lode na najbližšiu vodu, blížia sa k nám piráti!

Už 16. augusta sa na svojej veľkej gumenej kačičke do bratislavského MMC doplavia ALESTORM. A bude to poriadna P.A.R.T.Y. Pri slovenskom vylodení im budú sekundovať ELVENKING spolu s domácim zastúpením v podobe ACHSAR.

Alestorm hádam ani netreba veľmi predstavovať, ale pre istotu... Päťčlenná skupina vznikla v roku 2004 pod názvom Battleheart, s ktorým fungovali iba chvíľu s ambíciou hrať power metal. V roku 2007 už z nich boli Alestorm a podpísali zmluvu s Napalm Records, kde o rok neskôr rovno vydali debutový album Captain Morgan´s Revenge. Odvtedy už majú na konte dovedna 7 štúdioviek, jeden live album a 5 EPčiek. Zatiaľ poslednú nahrávku vydali minulý rok pod názvom Seventh Rum Of A Seventh Rum.
Čo sa týka žánrového zaradenia Alestorm, to je veľmi unikátne a špecifické. Hoci pôvodne chceli hrať úplne ,,obyčajný“ power metal, nakoniec sa usadili na mixe folku s power metalom s pirátskou tematikou. Často sú vďaka tomu označovaní kategóriou pirate metal. Máme tu nejakých pohanov? Lebo ak, tak tí si tiež prídu na svoje pri Elvenking. Kapela je v našich končinách asi skôr menej známa, ale rozhodne ide o zaujímavý kúsok. Chalani pochádzajú z horúceho Talianska a na metalovej scéne sa pohybujú už od roku 1997. V začiatkoch sa vo svojej tvorbe snažili zlúčiť power metal a folk. Časom do toho presiakli aj vplyvy iných metalových žánrov, no základ zostáva zachovaný. Elvenking majú zatiaľ na rováši 11 štúdiových albumov. Zatiaľ posledný im vyšiel tento rok pod názvom Reader Of The Runes – Rapture a je pokračovaním k nahrávke z roku 2019 Reader Of The Runes – Divination. Posledným, avšak nemenej dôležitým článkom reťaze tohto koncertu budú naši Achsar. Šešťčlenná kapela z Levíc funguje od roku 2004 a vedia o nich aj v zahraničí. Mnohí z vás nepochybne museli zachytiť ich spolupráce s Fínmi Korpiklaani, ktoré prebehli v oboch táboroch. Najskôr huslista Korpíkov Tuomas Rounakari hosťoval u Achsaru pri skladbe Loud And Proud. Potom zase pri multi jazykovej verzii Beer Beer Korpiklaani spolu so spevákom Achsaru Milanom Krištofíkom urobili aj slovenskú mutáciu, (ktorá je mimochodom výborná!) Pivo Pivo. Takže, ak ste doteraz nemali žiadne plány na 16. augusta, teraz ich už určite máte. Takúto kombináciu, aká sa na nás chystá, si netreba nechať ujsť!

19:30

Začiatok podujatia: 16.08.2023
Fotografie
Podobné podujatia