SCOTT & ZELDA

Podujatie Bratislava

SCOTT & ZELDA + Vlado Nosáľ (Queer Jane)

SCOTT & ZELDA nie je ani tak hudobná skupina ako Bratislavský gang nespokojných post adolescentov, ktorým hudobné nástroje zostali trčať v trasľavých rukách ako pištole Chicagskych pašerákov whisky. To preto ich pesníčky vznikajú, ako keď malé dievčatko tajne strihá svoju obľúbenú bábiku- nezáleží na kde-tu trčiacom vlase, dôležitá je radosť z tvorby a ničenia. A tak je raz ich učesom pankáčske číro, inokedy nemoderná prehadzovačka plešatého domovníka. Pozeráme sa lupou na niečo veľké. Hýbe
sa to a rastie ďalej.

Ak spojíte textárske remeslo Boba Dylana , gitarovú energiu The Strokes alebo Beatles, dostanete to čo charakterizuje priamočiarosť kapely SCOTT & ZELDA. Práve texty a pesničkárskarstvo, je to čo dopĺňa ich gitarový prejav bez zbytočných nánosov a pátosu a vytvára tak ojedinelú spleť metafor, ktoré niesú prvoplánové a donútia Vás rozmyslať.

Kapela v klube predstaví piesne z pripravovaného albumu , ktorý by mal vyjsť na jeseň 2018. Mixážnej taktovky sa chopil Vlado Nosáľ z kapely Queer Jane, ktorý zahrá na tomto koncerte svoj akustický set.

História:
SCOTT & ZELDA vznikla v roku 2014 ako spoločný projekt skladateľa Daniela Forgáča a a producenta Tomáša Trebulu. Už po krátkom pôsobení a nahratí prvého EP ich skladba Anna: https://www.youtube.com/watch?v=CwMVWGIoNbA zarezonovala v ušiach poslucháčov rádia FM a pripísali si dvojnásobné vítazstvo v Demovnici _FM. Nasledovalo množstvo koncertov po Slovensku a Českej Republike a v roku 2015 vydanie debutového eponymného albumu , ktorý bol zaradený časopisom Týžden medzi top 10 albumov za rok 2015 a rovnako do rebríčka najlepších slovenských textov toho istého časopisu.

Miesto konania podujatia: klub pod lampou, Partizánska 2 - vchod z Palisád, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 14. Apríla 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 14. Apríla 2018 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1461N 17.0991E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia SCOTT & ZELDA + Vlado Nosáľ (Queer Jane)

Meno organizátora: klub pod lampou
Fotografie
Podobné podujatia