Slepá spravodlivosť

Podujatie Levice

Slepá spravodlivosť

Amfiteáter v Levickom hradnom areáli sa 27. júla 2019 vráti do tajomných čias Mateja Korvína. O 21.00 h Vás pozývame na stredoveký súdny proces. Rozhodnite s nami o vine a treste Ondreja Praženicu!

Divadelný súbor DEMOscéna v spolupráci s Tekovským múzeum v Leviciach pre vás pripravili divadelný zážitok priamo v priestoroch amfiteátra v Levickom hradnom areáli. Prostredníctvom divadelnej inscenácie Slepá spravodlivosť sa ocitneme v temných časoch stredovekého Uhorska, do ktorého na jednej strane začínajú prenikať myšlienky humanizmu a renesancie, na strane druhej stále rozhoduje o vine a treste človeka jeho spoločenské postavenie, boží súd či hlasovanie ľudu. Ondrej Praženica je obyčajný človek, ktorý jedného večera vlezie do nesprávneho kurníka. Pre jeho sudcov z radov nižšej šľachty je prekážkou na ceste k vlastnému prospechu a preto, aby svoj cieľ dosiahli, sú ochotní spraviť všetko. Môže nájsť obyčajný Ondrej Praženica spravodlivosť vo svete, kde súdiaci právo nepoznali a dôkazy nič nezmohli?

V priestoroch amfiteátra v Levickom hradnom areáli za tajomnej hry tieňov spolu s hlavnou postavou prejdete zatknutím, väznením, stredovekým vypočúvaním až po rozhodnutie súdu. A kto vie, možno budete práve tými, ktorí pomôžu spravodlivosti, aby viac nebola slepá.
Vstupné na podujatie: dospelý 6€, dieťa do 15 rokov 4€. Rezervácia vstupeniek možná na divadlo.demoscena@gmail.com.

Fotografie
Podobné podujatia
Ako som vstúpil do seba
Overené podujatieAko som vstúpil do seba
Areál Levického hradu a hradného parku, Levice
AVA Night 19. 07. 2024
Overené podujatieAVA Night 19. 07. 2024
AVA Thermalpark Diakovce, Diakovce
Exkluzívny koncert Marie Rottrová
Overené podujatieExkluzívny koncert Marie Rottrová
Amfiteáter Nové Zámky, Nové Zámky