Sound of Peace

Podujatie Bratislava

Sound of Peace

Každá cítia a vnímajúca bytosť má prirodzene vnútorné nastavenie proti konfliktom, násilnostiam a činom proti humánnosti, ktoré vedú k deštrukcii života. Preto aj hudobná obec má silnú potrebu zareagovať na aktuálnu situáciu v spoločnosti a symbolicky za zvukov hudobných nástrojov odsúdiť násilie páchané na ľuďoch. Koncertné podujatie s príznačným názvom „Sound of Peace“ sa tak stane manifestom hudobníkov na ceste proti násiliu v mene humanizmu a tolerancie.
Benefičný hudobný večer sa uskutoční vo štvrtok, 24.marca, v priestoroch divadla Astorka Korzo '90. Podujatie zastreší promotérska skupina okolo agentúry Music Gallery, ktorá organizuje One Day Jazz Festival, v spolupráci s Martinom Valihorom. „Hudobná obec cíti, že je potrebné sa tejto téme venovať a že je dôležité patrične zareagovať. My nepoužívame zbrane, našim nástrojom je hudba, ktorou chceme zabojovať za to aby naša spoločnosť mohla fungovať humánnym spôsobom komunikácie. Cielene a systémovo sa chceme pridať k pomoci ľuďom v životnej núdzi, ktorí boli zasiahnutí vojnovým konfliktom na Ukrajine. Snažíme sa tiež v spolupráci s MZV zosieťovať všetky zahraničné slovenské inštitúty aby sa naše myšlienky v mene humanizmu a tolerancie šírili čo najviac do sveta.“ Gala koncert organizátori plánujú streamovať live na web stránke a sociálnych sieťach One Day Jazz festivalu, stránkach mediálnych partnerov a do 8 krajín Európy a do USA.

Podujatie je možné podporiť kúpou vstupenky cez Ticketportal v štyroch kategóriách. Bronzová, strieborná, zlatá a platinová.

Program večera:
19:00 Krátke vystúpenia slovenskej jazzovej špičky Účasť na podujatí prisľúbili slovenskí hudobníci ako Ján Berky Mrenica jr., Matúš Jakabčic, Luboš Šrámek, Štefan Pišta Bartuš, Richard Csino, Michal Bugala, Nikolaj Nikitin, Štefan Bugala, Marián Ševčík, a mnohí ďalší.

20:30 Matthew Stevens / Walter Smith III IN COMMON (CA/USA)
Matthew Stevens - gitara Walter Smith III - saxofón Harish Raghavan - basgitara Jonathan Barber - bicie


Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
DK Zrkadlový háj, Bratislava