SPOJME SA VŠETCI ZA UMENIE: Anka Repková

Podujatie Bratislava

SPOJME SA VŠETCI ZA UMENIE: Anka Repková

Začiatok podujatia: 10. decembra 2020
Srdečne vás pozývame na koncert Anky Repkovej v sprievode klaviristu Viliama Vitéza. Uskutoční sa naživo 10. decembra 2020 o 18:00 v DK Ružinov, Ružinovská 28. Vstupné je dobrovoľné.
Anka Repková je speváčka, skladateľka, textárka, hlasová koučka, zbormajsterka a herečka. Počas svojej kariéry spolupracovala s umelcami, ako sú napr. český spevák Dalibor Janda, taliansky spevák Drupi, americká hviezda Broadwaya Moya Angela, britský spevák a vokalista svetových hviezd Daniel Thomas alebo zakladateľka British Gospel Arts Andrea Encinas. Do svojich muzikálov ju obsadili známi slovenskí aj českí režiséri Jozef Bednárik (Rocky Horror Show), Filip Renč (Rebelové) či Jozef Gombár (Vlasy). Okrem muzikálov ste ju mohli vidieť aj v činohre a TV. Má za sebou stovky koncertov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, Londýne, Bologni a Nemecku. Ako sólistka Big Bandu Gustava Broma svojím spevom zaujala aj v TV Show Let’s Dance a Bailando na TV Markíza. Ankinemu poslednému albumu Som pravdivá (2017) predchádzalo EP Vyznanie (2014) a debutový album Áno, už to viem… (2006). Jej piesne nájdete aj na viacerých CD kompiláciách.
Anka sa, aj po skončení hudobno-dramatického štúdia na Konzervatóriu v Bratislave, neustále rozvíja v speve a interpretačnom umení, a to pod vedením tých najlepších hlasových koučov v Londýne, Prahe a New Yorku. Napr. aj u legendárnej Joan Lader – hlasovej koučky hviezd, ako sú Madonna, Dianne Reeves, Sting a pod.
Koncert sa uskutoční v rámci projektu Spojme sa všetci za umenie, ktorý organizuje CULTUS Ružinov a ktorý podporila MČ Bratislava-Ružinov. Partnerom koncertu je Bratislava Tourist Board, Dovolenka na Slovensku a Turistom vo vlastnom meste. Realizované s finančnou podporou Ministerstvo dopravy a výstavby SR.
Ružinov chce zabojovať o záchranu umenia a dáva tak priestor kapelám, divadelníkom, tanečníkom, či sólistom rôznych žánrov. Ale najmä umelcom v slobodnom povolaní, ktorých jediným zdrojom príjmu je umenie.
„Pri organizovaní koncertu sú pre kapely najväčšie položky v rozpočte: prenájom priestoru, technika a propagácia. Poskytneme umelcom všetky tieto položky zadarmo, zorganizujeme vystúpenie a navyše im dáme aj symbolický honorár. Zároveň všetky peniaze, ktoré sa vyzbierajú na vstupnom budú odovzdané umelcom,“ povedala o projekte riaditeľka CULTUS Ružinov, Andrea Kozáková.
Podujatie je organizované za dodržania prísnych protipandemických opatrení. Vstup iba s rúškom.

Začiatok podujatia: 10. decembra 2020
Fotografie
Podobné podujatia