Stefano Battaglia Trio Jazz

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kam v Bratislave, Koncerty, Kultúra
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: http://www.iicbratislava.esteri.it/iic_bratislava/sk/gli_eventi/calendario/2018/02/stefano-battaglia-trio.html

Stefano Battaglia Trio je talianska jazzová formácia, pòsobiaca na medzinárodnej scéne už niekoľko rokov.

Stefano Battaglia získal klasické hudobné vzdelanie, pričom jeho výnimočné nadanie sa prejavilo veľmi skoro. Jazzovú hudbu objavil už ako chlapec, ovplyvnili ho hudobníci ako Keith Jarrett a Paul Bley. Battaglia má dokonalú techniku, ktorá je zároveň v neustálom vývoji. V jeho skladbách sa snúbi klasická hudba s avantgardnými smermi 20. storočia, pop rockom a s jazzovou improvizáciou.

V priebehu 80-tych a 90-tych rokov 20. storočia nahral sériu pozoruhodných albumov pre Splasc(h) Records, z ktorých sú dva venované repertoáru Billa Evansa.
Stále viac inšpirovaný slobodou hudobného prejavu Stefano Battaglia následne založil zoskupenie Theatrum. Od roku 2000 účinkoval s Michelem Rabbiom ako duo a bol súčasťou tria s Maiorem a Danim.

V roku 2004 začal spolupracovať s nemeckým hudobným vydavateľstvom ECM, ako prvý publikoval album “Re: Pasolini”, inšpirovaný veľkým intelektuálom Pier Paolo Pasolinim a naživo predvedený vo významných koncertných sieňach ako Steinway Hall v New Yorku, Alte Oper vo Frankfurte a Teatro Vachron v Aténach.
V rámci albumu “In The Morning” predstavil originálnym spôsobom niektoré skladby Aleca Wildera.
Absolvoval turné po Spojených Štátoch, v Japonsku a Kórei. Viedol a stále vedie kurzy Permanentného laboratória hudobného výskumu na Hudobnej akadémii Chigiana v Siene.

 

Salvatore Maiore hral vo viacerých talianskych skupinách (napr. Cerri, Venier, Mirabassi), ako aj s osobnosťami ako Kenny Wheeler, Lee Konitz, Cedar Walton.
Je riaditeľom Oddelenia jazzovej hudby na konzervatóriu vo Vicenze, kde je zároveň profesorom hry na kontrabas a na basgitaru.

 

Roberto Dani je považovaný za jedného z najlepších európskych perkusionistov. Po kariére džezového hudobníka v 90-tych rokoch vystupuje od roku 2003 ako sólista, pričom jeho tradičné gestá a pokročilá technika sa snúbia s absolútnym hudobným majstrovstvom. V roku 2014 bol hosťom v “Paperbacks” v Centre umenia.

Stefano Battaglia Trio prichádza na Slovensko po prvý raz.

 

Vstup voľný až do vyčerpania kapacity sály.

 

Dĺžka koncertu: 70 minút