Varkocs, Martin Geišberg, Djembe Picnic Band

Podujatie Malacky

Varkocs, Martin Geišberg, Djembe Picnic Band

Koncert na nádvorí pálffyovského kaštieľa v rámci Malackého kultúrneho leta 2023
VARKOCS
MARTIN GEIŠBERG
DJEMBE PICNIC BAND
Koncert na nádvorí kaštieľa, workshop hry na africký nástroj djembe
VARKOCS, MARTIN GEIŠBERG, DJEMBE PICNIC BAND
vstupné: 8 €
Varkocs je kapela, ktorá od svojho vzniku vyniká nekonvenčným prístupom a „chuligánskym ľudovým“ štýlom. Používa predovšetkým staré pohanské slovanské a maďarské akustické ľudové nástroje. Ich cieľom je zbierať piesne venované drumbli, tak ako sa tradujú v rôznych etnických skupinách žijúcich na Slovensku (napr. slovenské, maďarské, rusínske a rómske). Preto skupina spieva v štyroch jazykoch. Repertoár vychádza z piesní, ktoré sa naučili od starých dedinských majstrov a našli v archívoch.
Hudobnú tvorbu Martina Geišberga sprevádza jedinečná poetika oslovujúca všetky generácie. Poézia zvukov a slov, ktorá vás rozosmeje, rozplače, či roztancuje – to všetko zažijete na koncerte tohto originálneho hudobníka, dramaturga a textára, nositeľa ocenenia Radio_Head Awards 2019 v kategórii nahrávka roka World Music / Folk.
Djembe Picnic band je perkusná etno kapela, ktorá sa sformovala z ľudí z Djembe Picnic komunity. Zoskupenie čerpá inšpiráciu predovšetkým z afrických rytmov, no neobmedzuje sa len na Afriku, ale používa v svojej tvorbe i prvky austrálske, orientálne..

SOBOTA 29. JÚLA 2023 O 17:00

Začiatok podujatia: 29.07.2023
Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Stavanie mája 2024
Overené podujatieStavanie mája 2024
areál futbalového ihriska, Častá
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava