Výšiny - Tatranský festival

Podujatie Vysoké Tatry

Do Tatier chceme priniesť kul-túru, stretnúť sa, porozprávať sa, niečo nové sa naučiť a navzájom sa inšpirovať. Nultý ročník je venovaný téme bezpečnosti v horách, aby Vaše dobrodružstvá v tatranských výšinách boli iba plné krásnych zážitkov a šťastných návratov.

Prvý deň sa spoločne vydáme dolinou Kežmarskej Bielej vody smerom na Biele plesá a túru zakončíme spoločným obedom na Chate pri Zelenom plese. Počas výstupu nás bude čakať zaujímavý výklad o vzniku doliny a horskej meteorológii a ako sa zachovať v núdzových situáciách v horách

Druhý deň je venovaný oddychu. Čaká beseda s pravými horalmi. Horská služba odprezentuje svoju techniku a porozpráva o bezpečnosti na horách. Kynológ, člen HZS a horský vodca Ján Korenko nám priblíži prácu so záchranným psom v horách a lekár leteckej záchrannej služby Ján Kořínek Vám ukáže pohľad na hory z vtáčej perspektívy a porozpráva o svojej práci v záchrannom vrtuľníku. Náš posledný hosť Gabo Šlárko prezradí ako dokázal zdolať vôbec prvý nonstop prechod “Gipsyho” okruh po 34 rokoch.

Celá beseda bude spríjemnená hudbou Barbary Bartolini, no a večer sa môžete usadiť k premietaniu horského filmu Paľa Barabáša, a to priamo pod holým nebom. Program bude obohatený zaujímavou súťažou o hodnotné ceny, do ktorej sa môže zapojiť každý divák..
Tešíme sa na Vás!

Meno organizátora: občianske združenie Žiť Tatry
Fotografie
Podobné podujatia