Cestovateľský festival Cestou necestou v Novom Meste nad Váhom

Podujatie Nové Mesto nad Váhom

Cestovateľský festival Cestou necestou v Novom Meste nad Váhom

Fascinujúce scenérie Faerských ostrov, kde sa ocitnete mimo reality, netradičná "svadobná cesta" na Madagaskare v úzkom kontakte s domácimi, ale aj ako vymeniť pohodlný život za 5 rokov strávených na ceste - pozitíva, či negatíva dlhodobého cestovania.

18:00 Eva Rosíková - FRAJERSKÉ FAERSKÉ OSTROVY
Dychvyrážajúci sever Európy! Tie najkrajšie scenérie, aké si viete predstaviť. Faerské ostrovy – nedotknuté, nepreskúmané, neuveriteľné. Kto tú zeleň ich štítov raz uvidí, bude chcieť ostať navždy. Alebo sa aspoň vrátiť. „Ovčích ostrovov“ je dokopy 19 a my sa pozrieme aspoň na niektoré z nich – na Mykinese žije najväčšia kolónia roztomilých aliek bielobradých, na Vágare padá vodopád priamo do mora, na Streymoy je možné zažiť azda najkrajšiu plavbu sveta, Klaksvík na Bordoy má najzaujímavejšiu katedrálu a výhľad na maják na ostrove Kalsoy je najneuveriteľnejší. Preplavíme sa aj na najjužnejší z ostrovov Suduroy, na ktorom sa nachádza „skryté“ údolie Hvannhagi ... Ako funguje miestna doprava? Vedeli ste, že jej súčasťou je aj helikoptéra? Lístok si však v jeden deň môžete vždy kúpiť len jednosmerný! Koľko semaforov je v hlavnom meste? A ako si žije farmár so svojimi ovcami na najmenšom obývanom ostrove Littla Dímun? Ako je to so stanovaním a trekovaním vo voľnej prírode? Prenesiete sa aj na festival Olavslóka, počas ktorého chodia všetci miestni obyvatelia v krojoch a koná sa finále národného športu (ktorý to je?) ... Ako je možné, že sa miestny jazyk zachoval v tak bohatej podobe, keď nadobudol písomnú formu až v druhej polovici 19.storočia? Príďte na festival a dozviete sa mnoho praktických aj zaujímavých informácií, aby ste mohli pri návšteve súostrovia „frajeriť“.

19:00 - 19:15 prestávka

19:15 Michal Foltýn a Lucia Foltýnová - Madagaskar, za lemurmi na vlastnú päsť.
Aké je to cestovať po Madagaskare na vlastnú päsť? Ocitnúť sa ďaleko od miest v strede džungle s domácimi, ktorí vám nerozumejú ani slovo? Prežite s nami znova tri dobrodružné týždne na ostrove, ktorý v sebe skrýva stále nedotknuté zákutia, neuveriteľnú faunu a flóru, magické baobaby, prítulné lemury a najusmiatejších ľudí. Nečakajte vylihovanie na pláži, za to trošku adrenalínu, trošku dobrodružstva, zmeny plánov, domácich „banditov“, veľa zlých ciest no ešte viac šťastných ľudí, dychvyrážajúcich západov slnka, tancujúcich detí, vynikajúce jedlo a nezabudnuteľné zážitky. A samozrejme, tipy, ako naplánovať cestovanie po Madagaskare a nezblázniť sa. 

P.S.: Mala to byť svadobná cesta...a bola to veru CESTA! 

20:15 - 20:30 prestávka

20:30 Nina Janešíková a Tomáš Kováč - Ako prežiť 5 rokov na cestách

Pred 5 rokmi sme vymenili pohodlný život na Slovensku za neistotu vo svete. Žili sme na Novom Zélande, v Japonsku i Kanade, precestovali exotické krajiny, bývali v aute, na lodi aj hoteli. Vystriedali sme množstvo zamestnaní, našli množstvo priateľov. Aké to je, čo nám to dalo a čo vzalo? Prezradíme všetky pozitíva aj negatíva dlhodobého cestovania.


---------------------------------------------------------------------------------------
Vstupné:
- 6 € predpredaj
- 7 € na mieste
- 5 € na mieste na poslednú prezentáciu

LÍSTKY: https://tinyurl.com/rvbhl3w


Začiatok podujatia: 3. 3. 2020 18:00:00
Koniec podujatia: 3. 3. 2020 21:45:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia
COUNTRY LODENICA 2024
Overené podujatieCOUNTRY LODENICA 2024
Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom
TRUCK COUNTRY 2024
Overené podujatieTRUCK COUNTRY 2024
Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie